perjantai 31. lokakuuta 2014

Korkeasaari ZOO

 Korkeasaaren eläintarhan portille on parin viime päivän aikana rakennettu jättiläislaiskiaista. Aivan julmetun kokoisia ovat nämä muinaiset kasvinsyöjänisäkkäät olleet.

LiLun Eläinten käyttäytymiskurssilaiset retkeilivät perjantaipäivän päätteeksi eläintarhassa. Ollin kämmenelle lennähti tunturipöllö.
Se on yksi arktisen alueen uhanalaisista lajeista Suomessa, jonka pesimisaluetta kaventaa ilmastonmuutoksesta johtuva tundra-alueen kaventuminen metsärajan työntyessä yhä kauemmas pohjoiseen.
LiLun opiskelijat ovat päättäneet lahjoittaa osan Taksvärkkipäivän keräystuotosta arktisten alueiden uhanalaisille lajeille.
Lue lisää: WWF Viileät lajit vaarassa.
Ja muistathan myös maksaa Taksvärkkimaksusi Opiskelijakunnan hallituksen ohjeiden mukaan!! (Kts. Linnankosken lukion etusivulta pankkiyhteystiedot.)

Asiantunteva oppaamme Marjo kertoi mielenkiintoisia tarinoita mm. näihin mongolianvillihevosiin liittyen.


 Tämä visentti oli mielenkiintoinen tapaus! Kävi ilmi, että ryhmässämme on erityislahjakkuus, visenttikuiskaaja! Aikamoista ilmeilyä ja sierainten levittelyä urosvisentti esitti meille, olisiko kokenut laumansa olleen uhattuna vai jotain muuta. Selväksi tuli, kun on tämän aitauksen kingi!

Visentti. 
 Korppi eli kaarne (Corvus corax).

 Ikkalan ilves. 
Kuva Hanna R.


Pikkupanda!!
Kuva Hanna R
Oli oikein kiva reissu Korkeasaareen! Asiantuntija-oppaan avulla siitä sai vielä entistäkin enemmän irti. Sää oli meille myötämielinen, vaikka oli viileää niin ei kamalan tuulista eikä kylmää.

Viimeisen puun takana vielä "visenttikuiskaaja".