tiistai 18. marraskuuta 2014

Syksyn ylioppilaat ja vanhempainilta

 Maanantaina tulivat syksyn kirjoitusten tulokset. Nämä kaksi syksyn kirjoituksiin osallistunutta abia olivat hyvin tyytyväisiä tuloksiinsa! Heidän yo-juhlansa häämöttävät keväällä 2015.

17 (mahdollisesti 1-2 lisää...) uutta päivälukion opiskelijaa valmistuu ylioppilaaksi ja aikuslinjan puolelta 7 (-8). Muutaman lakin heitto johtuu puuttuvista kursseista. Mikäli kaikki saadaan kasaan, n. 26 uutta ylioppilasta saa Itsenäisyyspäivän- ja uusien ylioppilaiden juhlassa valkolakkinsa perjantaina 5.12. klo 11.
Maanantaina iltapäivällä opettajakunta paneutui  Okinami-aaltoon: suuri muutos on tulossa! OPS muuttuu lukion osalta varsin vähäisin kurssimuutoksin. Sitä suurempi on ajatuksellinen muutos: oppiminen muuttuu, käsitys tiedosta muuttuu, opettamisen tavat muuttuvat.

Samana iltana vielä 2 vsk:n vanhempainillassa pureuduttiin YO-kirjoituksiin. Paikalla oli myös kaksi esimerkkiä jo kirjoituksiin osallistuneista abeista: Emma ja Roosa.
Vanhempainillassa rehtori Kaisa Ryöppy kertoi 2 vsk:n vanhemmille ylioppilastutkinnosta "pähkinänkuoressa". Hän on pitänyt pari viikkoa aikaisemmin info-tunteja kakkosille, joten kaikki osapuolet ovat saaneet tuhdin tietopaketin ylppäreistä. 

Muutama toisen vuosikurssin opiskelija alottaa oman tutkintonsa suorittamisen jo keväällä. On tärkeää tietää kaikki reunaehdot ja ottaa huomioon mahdolliset karikot. Suurin osa lukiolaisista hajauttaa kirjoituksensa niin, että osallistuu ensimmäisen kerran abivuoden syksyllä ja kirjoittaa loput pakolliset aineet abivuoden keväällä. Malleja on monta ja niistä täytyy valita itselleen sopivin vaihtoehto.


 Ennen vanhempainillan alkua opettajakunta paneutui NOPS2016-aiheella tulevan lukion opetussuunnitelman saloihin. Mikä on pysyvää? Onko mikään pysyvää? Miten maailma on muuttunut? Miten nämä muutokset näkyvät koulussa ja opetuksessa nyt - entä tulevaisuudessa?

Oppimäärien tietoainesta tullaan karsimaan mutta vaatimus oppimiselle ja ymmärtämiselle kasvaa.
Valmistautuminen uuden opetussuunnitelman käyttöönottoon syksyllä 2016 on hyvässä käynnissä.