tiistai 11. marraskuuta 2014

Marraskuinen tiistai


 Marraskuinen aamu ehti juuri ja juuri valjeta kun viisi ryhmää LiLun lukiolaisia suuntasi kohti elokuvateatteria Taidetehtaalla. Elokuvaksi oli valittu Tuomas Kyrön "Mielensäpahoittaja".

Kauniisti kuvatun ja hyvin näytellyn elokuvan tarina sai nuoret katsomaan keskittyneinä ja kiinnostuneina vanhenevan mieshenkilön ja hänen perheensä vaiheita. Itse löysin päähenkilöstä paljon omaa isääni, joku lukiolaisista totesi, että "oli ihan kun mun vaari!". Paljon jäi pohdittavaa ja joku ehkä tarttuu Kyrön kirjoihin lukeakseen lisää.


Iltapäivällä abiturientit kokoontuivat perinteiseen ABI-infoon, jossa jaettiin ilmoittautumislomakkeita ja -ohjeita kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuville.
 Elokuviin pääsivät osallistumaan niin äidinkielen kuin psykologian/filosofian ryhmäläiset. Kiitettävää toimintaa aktiivisilta opettajilta: Laura, Eija ja Leila.

Ja vielä hetkeksi ABI-infon tunnelmiin. Mukana oli jälleen jonkin verran myös 2 vsk:n opiskelijoita. Aikaisempien viikkojen aikana ovat "tokat" osallistuneet rehtorin ja OPOjen pitämille YO-tuntintoa käsitteleville tunneille. Myös toisen vuosikurssin vanhemmille on tarjolla tuhti paketti YO-tietoa vanhempainillassa MA 17.1. klo 18.

R&J, sorry -musikaalin päätähdet poseerasivat tänään mainoskuvia varten. Harjoitukset ovat menossa ja koulumme näyttelijät, muusikot, tanssijat, valaisijat, äänentoistajat jne jne saavat loistavan esiintymismahdollisuuden.
ENSI-ILTA 18.12.2014 klo 19.00
Toinen näytös 19.12. LiLun joulujuhlassa.