perjantai 27. maaliskuuta 2015

Viikko 13, muutakin kuin kokeita

Kuvataiteen lukiodiplomityöt ovat esillä 2.krs:n aulassa vielä koeviikon loppuun saakka. Diplomitöiden toinen arvioitsija on kuvataiteilija Anita R., joka myös parhaillaan maalaa Aira-rehtorin muotokuvaa. (Sain vähän vilkaista keskeneräistä maalausta kännykkäkameran kuvasta. Loistavia värejä, paljon tunnetta, luonteen olennaisia piirteitä... Kuinka paljon ja moniuloitteisesti kuvat kertovatkaan kohteestaan! Hieno taideteos on tekeillä.) Kuvat eivät ole merkityksettömiä: Instagram on tämän päivän suosituimpia some-sovelluksia. Kuva kertoo paljon kohteesta ja kuvan ottajasta/tekijästä? Mielenkiintoista!
Suosittelen kaikille, ja varsinkin kuvataiteen diplomityötä suunnitteleville tutustumista näyttelyyn. Lisätietoissa kuvia töistä, Viljandin vierailusuunnitelmista ja tulevista menovinkeistä.
 Viljandin ystävyyslukioon Viroon lähtee huhtikuun 22.-25. päivä noin 25 lilulaista: muusikkoja ja kuorolaisia. Vierailupäivien aikana treenataan yhteistä ohjelmistoa ja konsertti pidetään perjantaina 24.4.
Tällä viikolla YTL lähetti lukioille paimenkirjeen: kaikissa lukioissa täytyy järjestää kevääseen mennessä sähköisiä kokeita, joissa koemuotoa kokeillaan. Lilussa ensimmäiset kokeilijat olivat C-saksan lukijoita ja koe onnistui hyvin. Eriyisesti järjestäjien kiitos opiskelijoille: kokeen vaatimat tietotekniset taidot ovat hallussa! 
Kuva: Jaakko PalinMuutamia kuvataide-diplomitöiden - ajankohtaisia -  aiheita. Herättävät ajattelemaan!

Swish Birds
keikalla lauantaina (28.3.) Café Rongossa klo 19-21. Koeviikon keskellä pitää tehdä jotain kivaa ja mukavaa. Tässä hieno mahdollisuus kuulla hyvää musiikkia! Erityisesti tämän vuoden abit: kirjoitus-urakka on ohi: nyt voi ottaa rennosti!

Vielä toinen menovinkki: "Tornien taisto 2015"
toteutetaan tänä vuonna lauantaina 9.5. klo 05.00 - 13.00." LiLun linnut" valloittavat Sikosaaren lintutornin ja kaikki kiinnostuneet luonnon tarkkailijat ovat tervetulleita mukaan. Lisätietoja Peter vB:ltä. Kuva muutaman vuoden takaa samaisesta lintutornista.