perjantai 28. elokuuta 2015

Viikko 35 - koulutyö lähtee rullaamaan

Alkusyksyn helteiset päivät jäivät kertaheitolla historiaan: perjantaina saderintama ropsautti kunnon kuuron. Vaxi-Jari oli tyytyväinen. - Pihamaat puhdistuu! Asioihin on aina monta näkökulmaa.

 Toisen kerroksen aulassa luetaan läksyjä ja tehdään tehtäviä. Abeilla on ymmärrettävästi kädet täynnä työtä. Viikko vielä ja sitten alkaa syksyn YO-kirjoitukset.

ABIT: Info syksyn kirjoituksiin liittyen ti 1.9. klo 13.15 auditoriossa. Olkaa paikalla! Tärkeää!!

Kertauksena vielä:
ma 7.9. ruotsin (A- ja B- taso) kuuntelukoe
ti 8.9. A-tasoisten vieraiden kielten (englanti, ranska, saksa, venäjä) kuuntelukokeet
ke 9.9. C-tasoisten vieraiden kielten (ranska, saksa, venäjä, espanja)
Oma kuunteluvuoro ja tarkka kellonaika pitää tarkistaa kanslian ilmoitustaululta ensi viikolla.
Perjantaista 11.9. lähtien kirjalliset kokeet

Pari abia suuntasi vielä perjantai-iltapäivällä kohti matematiikan koetta. Kannustus oli kohdillaan: Jaana-opelta saadut tsemppi-eläimet antavatvat iloa ja itseluottamusta. Onnea kokeeseen!
 Langattoman verkon kanssa vielä takerrellaan. Monien kurssien suorittamisessa tarvitaan Office-365 tunnuksia. Jos kirjautuminen koulun tietokoneille tai langattomaan verkkoon ei onnistu, kannattaa kerrata ohjeita (löytyvät jokaisella Wilmasta).
Ja jos vieläkin tökkii, kannattaa kääntyä tietotekniikasta tietävien opettajien (Jussi, Jaakko ja Juha) puoleen.

Osalla opiskelijoista on tunnukset menneet vanhoiksi ja ne pitää päivittää. Kanslian oventakana onkin ollut vipinää kurssien käynnistyessä. Onneksi tämä täytyy tehdä vain kerran. Uusilla tunnuksilla nettiin ja siitä se taas lähtee rullaamaan!


Rony virittelee videokerhon koneita toisen kerroksen opettajien työhuoneen nurkassa. Välillä hän kipaisee selvittelemässä tietokoneongelmia auditioriossa ja kabinetissa. Onni, että myös taitavat opiskelijamme osaavat opastaa ja opettaa meitä "ei-niin-taitavia"-TVT:n käyttäjiä. Parhaimmillaan tämä yhteisö toimii, kun jokainen löytää vahvuutensa ja antaa panoksensa yhteiseksi hyväksi. 

Sinä autat minua soutamisessa ja minä voin antaa sinulle ohjeita huopaamiseen.Lukiolaisia ei onneksi tarvitse  sen suuremmin valvoa tuntien ulkopuolella. Alkusyksystä opettajat kiertelevät välituntien aikana muistuttamassa yleisistä sopimuksista piha-alueilla: koulun alueella ei saa tupakoida (sen kieltää laki!) eikä kessuttelu lähikiinteistöjen ja -kauppojen ovenpielessä ole myöskään sallittua. Pidetään kiinni yhteisistä ohjeista ja sopimuksista niin kaikilla on mukavampaa.

Viikonlopun viettoon lähdettin vesisateessa.

 Kakkosen aulassa luulin nähneeni korttiporukan. Muutama vuosi sitten näitä korttirinkejä oli useampia, jotkut pelasivat myös shakkia välitunneilla.
Näin väärin: ringissä istuneet opiskelijat selailivat jokainen omaa kännykkäänsä. Lupasin lahjoittaa korttipakan, jotta yhdessä tekemistä saataisiin vaihtoehdoksi älypuhelimen kanssa surffailuun. (Muistuttakaa minua tästä, jos meinaan unohtaa...)

Mukavaa viikonloppua kaikille!