torstai 17. syyskuuta 2015

Ei meinaa perässä ehtiä...

 Tällä viikolla tapahtuu niin paljon kaikkea, ettei meinaa perässä ehtiä!
Tanska-projektin muusikot, kuorolaiset ja näyttelijät kokoontuivat yhteispotrettiin.

Torstaina OPKH keräsi SPR:n Nälkäpäiväkeräystä. Kerääjien mukaan moni opiskelija kaivoi kukkaronsa esiin ja antoi mielellään rahaa keräykseen. Viimeviikkojen hätkähdyttävät kuvat sota-alueilta paenneiden ihmisten ahdingosta saavat miettimään, että meillä on kuitenkin asiat aikas hyvin.3-unesco-filo
Tiistaina 20.10.15 klo 8.30 - 10.30 on mahdollisuus osallistua UNESCON filosofiseen esseekilpailuun (ATK-luokka, 2 krs.). Kirjoitus tehdään joko englanniksi, saksaksi tai ranskaksi (mikä ei ole opiskelijan oma äidinkieli). Ilmoittautuminen Leila-OPElle 9.10. mennessä. Tätä kautta on mahdollisuus päästä mukaan Filosofian Olympialaisiin!!

Lisätiedoista löydät mm. Linnankoskipäivän ohjelmarungon.
Linnankoskipäivää PE 9.10.15 vietetään perinteisin menoin senioreiden/alumnien koulutusalaesittelyiden ja puhekilpailun parissa. 

Ohjelma:
klo 8.45    RO:n tapaaminen kotiluokissa
klo 9.00    Päivän avaus juhlasalissa, senioreiden esittely
klo 9.20 - 10.00 1. esittelykierros luokissa

klo 10.00 - 10.15 Välitunti

klo 10.15 - 11.00 2. esittelykierros luokissa

klo 11.00 - 12.00 Ruokailu

klo 12.00 Juhla juhlasalissa (Puhekilpailu, musiikkia).
                juhla päättyy n. klo 13.00 - 13.15.

Puhekilpailun aiheet on julkaistu (kts. Linnankosken lukion kotisivulta tai) kysy tarkemmin Marjaana "äidinkielen-ope" Sirkalta.

klo 14.00 Rehtori Aira Wollstenin muotokuvan paljastaminen (kutsuvierastilaisuus)

Torstaina lehdistö oli haastattelemassa rehtori Wollstenia, mukana olivat myös Lauri Tuomi Linnankosken seniorit ja alumnit yhdistyksestä ja rehtori Kaisa Ryöppy. Seniorit ja alumnit on ex-lilulaisten aktiivinen yhdistys, joka on ollut myötävaikuttamassa (ja rahoittamassa) rehtori Wollstenin muotokuvamaalausta. Tutustu tarkemmin LINKKI. 

 Tanska-projektilaiset virittelevät kuvioitaan. Hienoa, että moni lahjakas ja innokas nuori pääsee mukaan koulumme monipuolisiin kansainvälisiin tapahtumiin.

 Torstai iltapäivällä kolmisenkymmentä englanninopettajaa Puolasta, Kujawsko-Pomorskien alueelta oli tutustumassa Linnankosken lukioon. Opettajat olivat aikaisemmin viikon aikana tutustuneet Turkuun ja Helsinkiin. Porvoon vierailu oli pikavisiitti: koulussamme he pääsivät osallistumaan oppitunneille ja keskustelemaan opettajien kanssa.
- Opiskelijat ovat Suomessa iloisia, he totesivat. - Ei ihme, sillä koulutuksenne on kansainvälisesti huippuluokkaa!
Mahtavan todistuksen ilosta, osaamisesta ja hyvästä koulun hengestä antoivat kuorolaiset: "Lähtisitkö kanssani järvelle...". Yhdessä totesimme, että nuoret ovat kutakuinkin samanlaisia kaikissa Euroopan maissa: älypuhelimet on kädessä kaikilla. Hyvin olivat puolalaiset kollegat perillä huomisesta mielenilmauksesta ja Suomen vaikeasta taloudellisesta asemasta. Myös uudesta opetussuunnitelmasta he tiesivät paljon. Valveutunutta sakkia!

Jossain välissä ehdittiin myös suunntella perjantai-lauantai Repovesi Retkikunnan yöreissua. Toistakymmentä retkeilystä innostunutta nuorta on suuntaamassa retkelle mahtaviin Repoveden maisemiin. - Riittävästi lämmintä vaatetta ja sadetta kestäviä kamppeita mukaan, ohjeisti rehtori Kaisa.