perjantai 25. syyskuuta 2015

Ylppäreitä ja koeviikkoa...

Abi on antanut kaikkensa yo-kirjoitusten reaalikokeessa. - On ihan tyhjä ja väsynyt olo. En edes jaksa lähteä kävelemään! Kuuden tunnin kirjoitusurakka ei ole mikään pikkujuttu. Kaikki mahdollinen tieto on yritettävä puristaa paperille lyhyessä ajassa. Tänään kirjoitettiin maantiedettä, terveystietoa, kemiaa, uskontoa, elämänkatsomustietoa ja yhteiskuntaoppia.

Abitreenit -sivustolta löytyy tietoja siitä, mitä asioita oikeisiin vastauksiin vaaditaan.

Perjantaina Abi-seinällä komeilivat numerot "87" - sen verran on vielä aamuja jäljellä ennen kuin tämän vuoden abituurukset juhlivat koulunsa loppumista. Samalla seinällä ehdotuksia abi-hupparin logoksi. Ehdotuksia voi vielä jättää, ellei näistä mikään tunnu itseä miellyttävän.
Tony-erityisopettaja jäi "ihastelemaan" huoneeni seinälle kiinnitettyä langattoman verkon asemaa. Kyllä se omastakin mielestä on vähän hassussa kohdassa ja kummallisessa kulmassa. Tavarakaapin ovi ei aukea kunnolla ja n. 3 m. ylimääräistä kaapelia roikkuu kiepillä verkkoaseman ja pistokkeen välissä. - Tässä on varmaan asennusohjeena ollut legendaarisen teknisentyönopettaja Linnermon ohje "Tee linnunpönttö omasta päästäsi!", Tony arvelee.

Syksyn ylioppilaskokeiden urakka on viittä vaille valmis. Kokeesta poistumisen jälkeen kipaistaan vielä hakemassa säilytykseen jätetyt arvotavarat kansliasta. 
Kokeisiin, ja varsinkin yo-kokeisiin, kannattaa varata eväitä. Ravitsemusterapeutti antaa ohjeita hyvistä välipaloista kokeeseen. LINKKI:
"Eväsleivät, hedelmiä, kasviksia ja vettä" ravitsemusterapeutti ohjeistaa. "Pähkinät ja hedelmät auttavat pitämään verensokerin sopivalla tasolla koko kokeen ajan." Leiväksi hän suosittelee täysjyväleipää. Kahvia on syytä varata mukaan, jos sitä normaalisti on tottunut juomaan. Energiajuomaa vain kohtuullisesti ja muutenkin runsaasti sokeria sisältävät tuotteet (limut ja karkit) saavat verensokerin nousemaan nopeasti eikä se ole hyvä kokeeseen keskittymisen kannalta.
Näillä ohjeilla pärjää hyvin niin koeviikon kokeissa kuin ylppäreissäkin.


Porvoon Suomalaisen seurakunnan työntekijät ovat jo useamman vuoden ajan pitäneet "Abiparkki" päivystystä Alustassa. - Joskus käy mutama, joskus kymmenkunta, perjantain päivystysvuorossa ollut Huugo kertoo. - Tänään ei ole käynyt ketään, mutta ei se haittaa. Täällä ollaan, jos joku kaipaa rauhallista paikkaa kokeen jälkeen. - Ja saa täällä tuulettaa ja kiroilla, jos siltä tuntuu!
Hieno homma, että seurakunta järjestää tällaista toimintaa. Ja jos eväskori on syöty tyhjäksi niin Alustan Abiparkista löytyy aina mutusteltavaa.

Näillä eväsohjeilla kohti ensiviikon kokeita!