sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Repoveden Retkikunta 16.-17.9.15


Kuva: Tea P.
 Retkeilykurssilaiset pakkasivat rinkkansa ja suunnistivat Repovedelle perjantaina koulupäivän päätteeksi.

Repoveden kansallispuisto tarjoaa hienoja maisemia ja  upeita retkikohteita. Paljon oli muitakin luonnossa viihtyviä ihmisiä liikkeellä, vaikka ollaan jo pitkällä syyskuussa.

Kurssilaiset yöpyivät teltoissa ja laittoivat ruokansa trangialla / nuotiolla. Lauantaiaamun geokätköilylenkillä ylitettiin Ketunlossilla Kapiavesi.

Lisätiedoista löytyy lisää kuvia!Kuva: Tea P.

Ketunlenkki (5 km) ja Ketunlossi. Katso KARTTA.

Koulun P-paikalta startataan. Perjantaina 18.9. oli valtakunnallinen mielenosoituspäivä ja monet bussit olivat "yleislakossa". Hienoisten kulkuyhteyshaasteiden jälkeen kaikki retkelle osallistuvat pääsivät reppuineen ja telttoineen paikalle. Seuraava haaste oli Lapinsamen riippusillan ylitys. Sillalle saa mennä vain 2-3 ihmistä yhtä aikaa; pienen jonotuksen jälkeen ylitys onnistui hyvin.
 Retkeläiset huusivat minulle kannustuksia: - Kyllä se kestää, reippaasti vain!
- Kuuluisia viimeisiä sanoja, mutisin vastaukseksi. Olin puolessa välissä riippusiltaa, joka keinui kuin kiikkulauta!

Kuva: Lotta


Kuva: Lotta

 Ensimmäinen homma oli leiriytyminen. Teltoille etsittiin parhaat mahdolliset kohdat lähelle nuotiopaikkaa ylärinteeseen.

Kuva Kaisa R.
Kiva päästä itsekin mukaan kuviin! Tässä Asta-OPOn yksiö kuusen juurella.Kuva; Kaisa R.Kuva: Lotta
Kuva Kaisa R.
Kuva: Lotta
Kuva: Lotta

Kuva: Lotta
 Ilta alkoi nopeasti hämärtyä heti leirin pystymmäisen jälkeen. Hämärässä tutustuimme alueeseen ja etsimme reittiä kuivakäymälään.

Kuva: Kaisa R.
 Konsta ja ..?.. kunnostautuivat halkojenhakkuussa.

 Kahvi, makkara, kuppikeitto ja nuudelit maistuvat yllättävän hyviltä aina, kun voi istua nuotiotulen äärellä. Trangian käyttö onnistui hyvin, kun päästiin ruokailukatokseen tuulensuojaan. Jälkiruoaksi olivat retkeilijät varanneet mm. suklaa-banaania. Myös paahtokarkkeja ja (vähän/paljon) muutakin karkkia upposi suihin.

Hyvin nukutun yön (?) ja aamupalan jälkeen lähdettiin lenkille. Ensimmäinen etappi oli leirin lähistöllä sijaitseva "Katajalampi"-niminen geokätkö.Hyvin löytyi kun oli monta etsijää. Itse en oikein ehtinyt edes pelipaikoille kun jo Matias ja Tea (kätköilijöitä molemmat) olivat kaivaneet purkin esille. Esittelimme mukanaolleille "jästeille", miten geokätkö "logataan".Kuva: Kaisa R.
Kuva: Kaisa R.
 Patikkaretki eteni Ketunlenkkiä kohti Ketunlossia, missä kapulalossin avulla ylitettiin Kapiavesi. Matkan varrella nähtiin sekä kaakkuri että kuultiin korppi! Ja löydettiin pari geokätköä lisää.

Aamupäivän patikoinnin jälkeen maistuu taas ruoka! Tulet trangiaan ja lounas tekeille.

Nuotiopaikalla törmäsimme moniin ryhmiin, jotka olivat retkeilemässä mm. partiolaisten sudenpentuja ja vaeltajia, isosia, motoristeja, kalastajia.... Jälleen kerran sain todeta, kuinka ystävällisiä ja avuliaita ihmiset ovat! Saimme pari litraa vettä moottoripyöräporukalta (vesi on kullanarvoista täällä, missä kaivoa tai hanavettä ei ole) ja ystävällinen "kokki" lainasi meille patakintaita ja "lahjoitti" loput kahvit ja teevedet meille! Kiitos!Kuva: Kaisa R.
Kuva: Tea P.


Kuva: Tea P.
Urhoollisimmat retkeijät kapusivat vielä ennen lähtöä kilometrin päähän Katajavuorelle, mistä viimeiset otokset. Kiitokset kaikille retkeilijöille! Kiitos, että sain olla mukana!
Kuva: Tea P.