keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Halloweenin valmistelua, vieraita Liettuasta

 OPKH viritteli Halloween-koristeita ruokalaan keskiviikkona iltapäivällä. Teemapäiviä on pitkin viikkoa. Perjantaina pukeutumisviikko huipentuu Halloween-asu-kilpailuun: paras asu palkitaan 100 € palkinnolla! Nyt suunnittelemaan veretseisauttavaa pukua.

Samaan aikaan lukiolla vieraili ryhmä liettualaisia rehtoreita. He olivat tutustuneet kouluihin jo useamman päivän ajan: tänään vuorossa Porvoo ja Linnankosken lukio sekä Huhtisten alakoulu.
 Varsin mainion pukeutusmis-teemaviikon ovat OPKH:n aktiiviset jäsenet kehitelleet keskelle syksyn harmautta. Keskiviikkona vietettiin "mustapäivää", ja aika moni opiskelija oli tarttunut ideaan.

 Liettualaiset vieraat kuulivat faktatietoja suomalaisesta lukiokoulutuksesta. - Mistä teidän koulunne hyvä ilmapiiri tulee? he kyselivät. Rehtori Kaisa kertoi koulumme tapahtumaperinteistä alkaen Lilumpialaisista ja päätyen Wanhojen tansseihin ja Penkkareihin.

Rehtorit pääsivät myös vierailemaan oppitunneilla: tässä pitkänmatematiikan ryhmä. Ja liikuntasalissa draamaryhmäläiset työstivät näytelmän käsikirjoitusta.

Mielenkiintoisia keskusteluja jatkettiin opettajainhuoneessa.