perjantai 23. lokakuuta 2015

Kello siirtyy talviaikaan

 Talviaikaan (normaaliaikaan) siirrytään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Aamu-uniset saavat tunnin lisää - kelloja siirretään yksi tunti taakse päin (kesään päin).

Syksyn pimeiden aamujen mukana koulun käytäville ja luokkiin on aiempaa enemmän ilmestynyt tyhjiä energiajuomatölkkejä ja pulloja. Opiskelijakunnan hallituksen "Pulloämpärit" jaetaan takaisin luokkiin ja aulatiloihin: tarkoitus on saada rahanarvoinen kierrätettävä materiaali kerättyä talteen ennen roskiin menoa. Oma lukunsa tietysti on, minkä verran piristäviin limunaadeihin kannattaa rahojaan tuhlata...


 Useita LiLun opiskelijoita oli mukana tämän syksyn Cern-vierailulla. Tässä pojat piipahtavat aamunavauksessa kertomassa tunnelmia hienolta Geneven matkalta koko koululle. Mitään ylettömän hienoa hotellia ei ollut, mutta sitäkin enemmän mielenkiintoisia tutustumiskohteita ja innostavia esittelijöitä (tohtoreita ja professoreja, jotka antoivat aikaansa lukiolaisille!). Thinh tiivisti: "Hieno juttu!" Mukavaa, että lilulaiset pääsevät mukaan tällaisille matkoille. Hyvä Taisto!


 Viikolla ilmeistyi ruokalaan automaatti, josta saa levitettä leivän päälle. Testausvaihe on menossa ja keittiöhenkilökunta arvioi, onko automaatista etua. Masiina toimii valo (laser?) ohjauksella niin, että kun leipä on pursottimen alla se sylkäisee annoksen leivän päälle. Masir testaa... Joidenkin opiskelijoiden ja opettajien mielestä annos on turhan suuri - yhdelle leivälle riittäisi puolet. Vähän nämä automaatit houkuttelivat opiskelijoita leikkimään ensimmäisinä päivinä, toivotaan, ettei jatkossa enää. Keittiön väki haluaa tietää, miten paljon voitaisiin säästää (oikeasti) materiaalikuluissa. Pienikin säästö näkyy plussana muussa kouluruoassa!
 Kellarin remontti etenee: pannuhuoneen savupiipun kautta on järjestetty tehokkaampaa tuuletusta kellaritiloihin. Vaxi-Jari tiesi kertoa, että piippua on joskus lyhennetty monta metriä ja ylijääneet tiilet tiputeltu piisiä pitkin alas. Valtaosa tiilistä on pudonnut suunnitelmien mukaan alas mutta osa on jäänyt tukkimaan piippua. Mielenkiintoista! Nykypäivän argeologiaa.

 Wanhojen työryhmällä on jo kevään tanssiaiset mielessä! Nyt mietitään teemaa. Oman ehdotuksensa voi käydä jättämässä ala-aulan portaikkoon kiinnitettyyn idealistaan. Puuhapari Dagmar ja Leevi.

Varainhankintakin on käynnissä: wanhat tulevat ensi viikon 1. vuosikurssilaisten vanhempainiltaan myymään leivonnaisia ja muuta hyvää!

 Kukkia, kakkua ja kunnon äijähalauksia nähtiin perjantaina ope-huoneessa. Peter juhlii merkkipäiväänsä viikonloppuna. Ja onhan lauantaina myös YK:n päivä (24.11.). Onnea!

Yhdistyneiden Kansakuntien vuonna 1948 hyväksymä "Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus" on edelleen tutustumisen arvoinen asiakirja. Wikipedia: Ihmisoikeuksien julistus.