perjantai 29. tammikuuta 2016

LiLu-Show osa 2, perjantai

Aivan käsittämätöntä on se taituruus, mitä lukiomme opiskelijat ja nuoret muusikot esittävät LiLu-Shown illoissa! Tänä vuonna tapahtuma toteutettiin kahtena perättäisenä iltana (to-pe) ja molemmissa auditorion penkit olivat täynnä. Perjantaina osa yleisöstä istui laittialla - loistava yleisömenestys! Lisätietoihin olen koonnut kuvia perjantain esitysillasta.
 Lee Angel aloitti lukion taustakuoron ja -bändin kanssa  Bob Dylanin "Knocking´on heavens door" -kappaleella. Tässä vaiheessa vähän hirvitti: jos ensimmäinen biisi on jo näin huikea,  miten perässä tulevat laittavat paremmaksi? Turha huoli, esiintymisen taitoa ja musiikillista taituruutta riitti koko illaksi! Kamerani tykkää kovasti Joni "Batmanin" lavakarismasta - pienieleistä ja tyylikästä. Hyvät liikkeet ja loistava kitaristi!

 Andy ja Henni loistivat taustayhtyeensä kanssa kappaleessa "Where it all begins". Hennin hymy oli hienoa herkkua muuten niin vakavien esiintyjien joukossa. Sanokaa mun sanoneen, tästä tytöstä kuullaan vielä!

 Hyvä veto Valtterilta (growling), Otsolta (kitara), Henniltä (basso) ja Knuutilta (rummut).
"Wild Eyes - Parkway Drive" esitys oli toimiva! Suomalaiset heavy-rokkarit ovat niin kovaa tasoa, että odotukset ovat aina korkealla. Tämä kombo lunasti paikkansa korinahevin lehtereiltä!


 Haloo Helsingin kappaleen "Beibi" esittivät Jenni, Sara ja Milla (laulu) taustabändin Topi ja Janne (kitara), Anni (piano), Erik (basso) ja Juuso (rummut) säestämänä.
Tämmöisestä yleisö (ja minä!) tykkää!
 Tämän vuoden musiikkivalinnat iskivät suoraan sydämeen. Tässä Lukas ja Knuutti (kitara ja laulu) vetävät John Lennonin "Working Class Heron". Mitä tähän voi sanoa... Hienoa!
 Eilen (torstaina) ei tätä kuultukaan: Vera ja Heta (laulu), Henni (piano) ja Oskari (kitara): "In The End" - Linkin Park.

 Himin kappaleen "Join Me" esittivät Juho, Rene ja Juho. Olen saattanut ennenkin hehkuttaa Renen lauluääntä, mutta tehdään se vielä kerran. Tarkalla korvalla poika vetää vaikeita biisejä - hieno tuki Leeltä (tykkään todella hänen äänestään!!) ja Juhon kitaroinnilla. Aika upeaa, että nämä ammattilaiset saavat aloittelevasta laulajasta kaikki parhaat rekisterit esiin. Nyt vain Renelle tsemppiä jatkaa laulamista ja musiikin tekemistä!

Juho Pitkänen (LiLun veteraani, ylioppilas keväältä 2005) on ollut jo ennenkin mukana koulumme musiikkitoiminnassa. Ei voi kyllin kiittä hänen panoksestaan tässä projektissa - ja aikaisemminkin - LiLun aloittelevien muusikkojen ohjauksessa ja mentoroinnissa. Hän antaa aikaansa, neuvoo, opastaa, kannustaa ja tsemppaa - puhumattakaan hienosta esimerkistä: kullanarvoista! (Vieläkin muistan Juhon ja Jannen "Bridge over Troubled water" esityksen yli kymmenen vuoden takaa.)

 Tämä yllätys oli todella mieleen: Ilmari, Jakub ja Valtteri (viime vuoden ylioppilaita kaikki) musisoivat Juhon ja Leen kanssa. Tämän trendin soisi jatkuvan - että entiset lukiolaiset tulisivat jatkossakin mukaan LiLu-Shown esityksiin. Hyvä pojat! Tsemppiä! Jatkakaa soittamista!

Kuva: Kai

Kuva: Kai


Ehkä konserttin kaikki ihanat Jimi Hendrixin kappaleet oli valittu meidän 70-luvun diggareiden mieliksi. Kyllä upposi!

Kun nyt on tullut listattua suosikkeja, niin jatketaan samalla linjalla: Antti H. on mun ehdoton Nro 1 kitaristeista. Uki on monipuolinen ja loistaa laulajana. Lukaksen lavakarisma on ykkösluokkaa.  Heta saisi pitää vielä enemmän ääntä itsestään: loistava ja monipuolinen muusikko. Rasmuksen ilo ja esiintymisen varmuus tarttuu yleisöön. Veera on ykkösluokan basisti ja Knuutti ihan uskomaton rummuissa. Janette ja Ville: ihan huippuduetto! Henniä on tainnut tulla kehuttua jo aikaisemminkin muuta vielä kerran: tämän vuoden monipuolisin esiintyjä, ehdottomasti!


 Kaikki olisitte ansainneet ruusun ja erityismaininnan! Hieno ilta - tai kaksi peräkkäin. Harmi, ettei musiikki-maestro-Anusta ole yhtään kuvaa. Hän on se moottori, joka vuodesta toiseen saa tämän loistavan spektaakkelin aikaan. Kiitos Anu!
Ja vuoden päästä uudelleen.