lauantai 16. tammikuuta 2016

Urban elements - kiitokset tanskalaisille!

 Torben, Annette ja Peter Tanskasta olivat mukana toteuttamassa Urban Elements-produktiota LiLussa. Vain puolentoista vuorokauden ajan ehtittiin harjoitella ja tehdä suunnitelmia esityksen toteuttamiseen.

Annette kertoi odotusajalla yleisölle tanskalaisesta koulutuksesta lukoissa LINKKI. Tunteisiin vetoavia kohtauksia kolmella eri näyttämöllä olivat näyttelijät ja muusikot saaneet aikaan. Vaikka ihan koko juoni ei hahmottunut pohjiaan myöden niin pääasiat tulivat selville kielimuurista ja puuttuvista kohtauksista huolimatta. Juhlasalin koivuringissä pääsivät lilulaiset tähdet loistamaan: Krista, Mirva, Janika ja Kai ja kaikki "Kiss"-meikatut muusikot!

Opiskelijamme tekivät hienoa työtä! Janikan ja Mirvan roolityö oli loistavaa. Kai teki myös omassa roolissaan vaikutuksen! Kuoro oli taustalla aivan loistava - niin maaginen ja hypnoottinen tunnelma!! Täytyy nostaa hattua (korkealle!) Torbenille ja Anulle! Nämä teemat (syrjäytyminen, selviäminen, "kohtalo", seksuaalisuus, omistaminen, itsemääräämisen oikeus...) ovat läsnä ja lähellämme joka päivä. Mihin elämä meitä vie?: välillä valitsemme, välillä ajaudumme tilanteesta toiseen ilman että pystymme vaikuttamaan asioihin. Kiitos kaikille mukana olleille ajatuksia herättäneestä esityksestä!

 Kolmannen näytyksen kohtaukset olivat todella taidokkaasti ja pieteetillä toteutettu! Rankkoja tilanteita (seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus) kuvattiin tarkasti, intensiivisesti - mutta riittävän etäytetysti. Tiedän, että Torben oman ohjaustyönsä kautta on osannut ja onnistunut käymään läpi ryhmänsä kanssa teemoihin liittyviä asioita. Tällaisessa maailmassa nuoremme elävät. Mikä on ihmisen hinta?
Mitä voi myydä? Kuka omistaa - kenet? Miten pitkälle voi mennä loukkaamatta ihmisyyttä? Rakkautta?
Loistaville muusikoillemme olisin toki toivonut enemmän tilaa mutta hienoa tämäkin. Draamassa jokainen palikka tekee kokonaisuuta. Iso käsi myös muusikoillemme!

Inka kuvaili pieniä videopätkiä jokaisesta esityksestä ja niitä koitan saada näkyville viimeistään ensi viikolla.