lauantai 17. syyskuuta 2016

Luokista, käytäviltä ja pihamailta

Ylioppilaskirjoitusten ensimmäinen kirjallinen koe suoritettiin perjantaina. Salissa oli vähän näköisesti kirjoittajia, mutta se johtuu bogyläisten poissaolosta. He kirjoittavat tämän syksyn kirjoitustuskierroksen omassa koulussaan. Tarkkasilmäinen saattaa huomata vasemmalla näkyvän pulpettirivistön vieressä kaapeliviritelmää. Kaikki on jo valmiina sähköisesti kirjoitettavia aineita varten: filosofia, maantiede ja saksa.

Koska liikuntasali on poissa käytöstä koko ensi ja seuraavan viikon on liikuntaryhmät siirretty muualle. Nämä listaukset löytyvät liikuntasalin ulko-ovesta.Nea, rehtori-Kaisa ja senioreiden pj Lauri kertoivat tämän vuoden tapahtumasta senioreille, alumneille ja ystäville: 
Tervetuloa Linnankosken lukion ja Porvoon Yhteislyseon senioreiden ja alumnien sekä lukion ystävienillanviettoon Linnankosken lukiolle torstaina 13.10.2016 klo 18.00!
Illan pääohjelmanumerona on tuottaja ja uutisankkuri Aaro Kajasteen juontama paneelikeskustelu ajankohtaisella teemalla
VAIKUTTAVIA PORVOOLAISIA.
Paneeliin näkemystään tuovat mm. yritysjohtaja ja Enston omistajiin lukeutuva Marjo Miettinen, Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Pia Nurme ja Uusimaan päätoimittaja Anne Lahnajärvi. Nuorten näkökulmaa edustaa LiLun opiskelija Nea Hjelt. Paneelia pohjustaa museolehtori Hannele Tenhovuoren lyhyt katsaus historiallisiin porvoolaisvaikuttajiin. 
 Tarkka ilmoittautumisohje löytyy tästä linkistä. 


 Torstaina järjestivät OPKH:n tyypit jälleen kerran SPR:n nälkäpäiväkeräyksen. Sofia kipaisi Sörkan luokkiin, niin että kaikki saivat mahdollisuuden osallistua.

Torstaina iltapäivällä saapui kouluumme virolaisia vieraita Viljandista. Tällä kertaa matkaan oli lähtenyt suomenkielen opiskelijoita. Opettajainhuoneessa tuumailtiin iltaohjelmaa. Heti vierailijat huomasivat tutun kellon seinällä. Se on tehnyt Viljandi Gymnasiumin lukiolainen kierrätysmateriaalista.


 Koulumme alumneja piipahtelee aika ajoin, joskus, kuten tässä Juho on sijaisena. Hän on lähdössä muutaman viikon kuluttua Roomaan opiskelemaan vuodeksi musiikkiteaatteria ja musikaalia. Hienoa, että musiikki siivittää ulkomaillekin!
 Mitä ihmettä? Tämä auto herätti kysymyksiä... Kahvipöytäjuorujen mukaan se kuuluu Manulle, vaikka hieman tämä suuri autotyylinmuutos tässä epäilyttää tiedon todenperäisyyttä.
 Ja Sörkalta vielä muutama tunnelmakuva: 4.krs:n aulatilassa, joka kuuluu Point Collegelle, on kuitenkin ruokatauon aikaan rauhallista.

Opettajainhuoneen kopiokone on kovassa käytössä KU10 kurssilaisilla, jotka valmistavat sapluunoita painokangastyökurssille.


Perjantai-iltapäivän päätteeksi Sörkkatalolla Ohjaamo-tiloissa oli suunnittelupalaveri. Ohjaamo on avoinna ti-ke-to ja sinne ovat myös lukiolaiset tervetulleita piipahtamaan. Seuratkaahan ilmoituksia!