perjantai 2. syyskuuta 2016

Viikon 35 tapahtumia


Syksyn ensimmäiset viikot käynnistyvät aina vauhdikkaasti. Leenan kasvikurssilaiset (oliko se BI8?) retkeili metsässä perjantaina. Kuvia tästä reissusta lisätiedoissa.

Maanantaina (29.8.) Porvoon molempien lukioiden (LiLu ja Bogy) sekä koulutoimen edustajat osallistuivat "Lukioiden kehittämisverkoston seminaariin". Verkostoon valitut lukiot (84lukiota) voivat kokeilla ja kehittää omissa lukioissaan - (uuden OPSin ja lain rajoissa, sanoi johtaja Jorma Kauppinen (OPH)) - uusia pedagogisia käytäntöjä. LiLussa painopiste on kansainvälisyys- ja ohjaustoiminnan kehittämisessä. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen oli tsemppaamassa verkostolukioita ajattelemaan ja toimimaan uudella tavalla.
Lisätiedoista löytyy lisää tämän viikon touhuja...
Perjantaina 40-vuotta sitten ylioppilaaksi kirjoittaneiden ryhmä oli tutustumassa lukion nykypäivään. Tomas ja Leevi antoivat näytteen LiLun vahvasta musiikkiosaamisesta. Vaihto-opiskelijoista koottu paneeli keskusteli vierailijoiden kanssa siitä, millaista lukio-opiskelu on tänäpäivänä (verrattuna muihin maihin ja menneisiin päiviin). 
 
Vierailijat kertoivat, että heidän ikäryhmänsä oli ensimmäinen, joka sai lukion päättötodistukset Linnankosken lukiosta! Paljon tuli vierailijaryhmälle mieleen asioita omista kouluvuosista, kun he kiertelivä koulun käytävillä ja luokissa.


Torstaina koulumme vahvat IT-osaajat järjestivät syksyn sähköisiin yo-kirjoituksiin osallistuville
kenraaliharjoituksen. 

Kaikki mahdollinen koetetaan ottaa huomioon 
jo etukäteen, ettei kirjoitustilanteessa 
tule yllätyksiä. 
ABITTI sivustolla pääset tutustumaan 
tarkemmin sähköiseen ylioppilastutkintoon. 
A-saksan, maantieteen ja filosofian kokeet 
kirjoitetaan tänä syksynä (2016) ensimmäistä
kertaa sähköisesti.
 Linnankoskipäivänä 14.10. LiLun draamaryhmä esittää näytelmän "Mikä ihana mies", joka on Maijaliisa Diekmanin käsikirjoittama. Näytelmä kertoo vuodesta 1895, milloin Vihtori Peltonen alias Johannes Linnankoski puuhasi Porvoon Suomalaisen Yhteiskoulun perustamista.


Samaan aikaan toisaalla: Tanskalaiset ystävämme tulivat kokoamaan uutta projektiryhmää. Audition-tilaisuus järjestettiin torstaina.

 Esitys työnimeltään LungLungs_pieni.jpgs / Can´t Breath perustuu Duncan McMillanin näytelmään. Esitys koostetaan Suomessa ja esitetään marraskuussa Suomessa ja tammikuussa Tanskassa. Työkieli englanti. Ohjaus: Torben Ibsgaard ( MSG eli Midsjaellands Gymnasium, Tanska ) Koreografiat: Sylvia Miklas ( MSG ).

Hyvää on taas luvassa! Hieno juttu!

 

Lyhyet terveiset WSOY:ltä (Sörkalta). Luokat alkavat vähitellen saada riittävän varustuksen ja aulaan rakenteilla oleva siivoiskomerokin valmistunee lähipäivinä. 1.vsk:n opiskelijoiden vanhempainillassa vanhemmat totesivat, että ensimmäisinä päivinä eri toimipisteiden välillä kulkeminen ja luokkien löytäminen tuotti pieniä hankaluuksia. Nyt kuitenkin kaikki sujuu oikein mallikelpoisesti.

Ja tässä lopuksi vielä Leenan kasvikurssilaisten iloista luontoretkiryhmää Porvoon maaseudun upeissa maisemissa. Matkalla Nikusklumppenin (? meniköhän tuo nimi nyt oikein ? ) kalliomäelle tehtiin kasvistonmääritystehtäviä ja kuunneltiin Peterin mainioita luontotarinoita.


Suuret kiitokset Leenalle ja Peterille luontoretkestä! LiLu liikku kirjaimellisesti moneen suuntaan, sen on tämän viikon tapahtumalista jälleen kerran todistanut!