perjantai 23. syyskuuta 2016

Sähköä ilmassa

Ronjan kamera - Väinö L kuvaSähköä yo-tutkinnossa: maanantaina (19.9.) kirjoitti 11 kokelasta maantieteen kokeensa sähköisesti. Keskiviikkona (21.9.) A-saksan yksi opiskelija. Kuva:Leila K.
Torstaina (22.9.) Draama1-kurssilaiset vahvistettuna ranskan opiskelijoilla kävivät Kansallisteatterissa katsomassa Molièren "Luulosairas"-näytelmää. LINKKI 
Luulosairas on luulot poistava komedia, suoraan ihmisten kaksinaismoraalilla tohtoroivan Molièren reseptivihkosta. Vielä enemmän kuin aikakautensa lääketiede, Molièren hervottoman herjan kohteena on ihmisten loputon herkkäuskoisuus. Perusteellisen peräruiskeen saavat myös ne, joiden pääasialliseen toimenkuvaan kuuluu toisten ihmisten harhakuvitelmista hyötyminen. Eivätkä nämä rikokset ole vanhentuneet, varsinkaan läpeensä medikalisoituneella aikakaudellemme.

Moni opiskelija kertoi, että tämä oli ensimmäinen visiitti Kansallisteatterissa. Suuret kiitokset Leilalle ja innokkaille kollegoille (Päivi ja Sara) jotka kokosivat ryhmän ja tarjosivat unohtumattoman klassikkoelämyksen. Lisää vaan tällasta, s'il vous plaît!


YO-kirjoituspäivinä on liikuntasali ollut tänä syksynä tavallista tyhjempi - Borgå Gymnasiumin  kirjoittajat ovat tehneet kokeensa omassa salissaan. Käytävä-gallupin mukaan sähköinen koe oli ollut teknisesti helppo suorittaa. Kaikki toimi niin kuin pitääkin. Suurin kiitos menee johtoryhmän lisäksi koulumme IT-vastaaville: Jaakko, Juha ja Jussi! Kokelaiden ja kokeita valvovien opettajien on helpottavaa luottaa tekniikan toimivuuteen. Ja näinhän sen pitää ollakin. YO-kirjoituksiin osallistuvat voivat keskittyä ainoastaan  mahdollisimman hyvään suoritukseen. 

Tämä kori tuskin pärjää "Parhaat Eväät"-kilpailussa...
Juuso keksi hauskan piristyksen tähän yo-kirjoitusten ja koeviikon puristukseen . YO-kokelaille julistetaan kilpailu siitä, kenellä on parhaat eväät ensi viikon kirjoituksissa, tuomareina toimivat eväitä tarkistavat opettajat. Kriteerejä ei anneta, vaan opettajat bongaavat eväskoreja, jotka ovat heidän mielestään jostain syystä erityisen hyviä. Voittaja julistetaan ja palkitaan ensimmäisillä Lilutreffeillä 2. jakson ensimmäisenä päivänä salissa.

Ai mikä LiLu-treffit? Jokaisen jakson alkuun pidetään pieni yhteinen tuokio, missä koko koulun porukka on koolla liikuntasalissa. Ensimmäiset "Treffit" ovat TO 6.10. (2.jakson ensimmäisenä päivänä). Tapahtuman tarkoitus on kokoontua yhteen jakson alussa - infota ajankohtaisista asioista ja vaalia meille kaikille tärkeän "LiLun Hengen" selviämisestä läpi saneerauksen.


Linnankoskipäivä lähestyy! Perjantaina 14.10. iltapäivällä lukuisa määrä LiLun alumneja (entisiä opiskelijoita) tulee esittelemään omia koulutusalojaan tämän päivän lukiolaisille. Seuraa tapahtumasivua: sinne ilmestyvät lähiaikoina listat kaikista esitellyistä aloista.

LINKKI