perjantai 17. maaliskuuta 2017

Viikko 11 - Kevään säpinää


Aloitetaan musiikilla! MU3-tyypit ovat valmistelemassa loppukonserttia, joka esitetään Café Rongossa juuri ennen koeviikon alkua. Music in March! Pääsylipputuloilla kerätään rahaa banjon kustannuksiin. Kaikki mukaan nauttimaan hyvästä musiikista!

Tämän viikon juttuja ovat olleet  mm. ylioppilaskirjoitukset, uuden tutor-ryhmän kokoontumiset, Seili-musikaalin harjoitukset ja yhteishaku. Ja siinä sivussa kevät tulee!
ESITYKSET:
25.4 klo 13.15 / opiskelijanäytös
26.4 klo 13.45 / opiskelijanäytös
27.4 klo 13.30 / opiskelijanäytös ja klo 19. 00 avoin esitys
Musikaalin käsikirjoitus: Satu Rasila (2014)
Linnankosken lukion sovitus ja ohjaus / Leila Kiviluoma
Musiikki / Anu Tikka-Blomqvist
Julistekuva / Joni Villanen

Avoimen esityksen (27.4. klo 19) lippuja voi ostaa Kulttuuritalo Grandista 1 h ennen esitystä. Lippujen varaukset: leila.kiviluoma@edu.porvoo.fi


 Ylppärit pyörivät täydellä teholla. Nopeimmat selviytyvät kolmessa tunnissa. Suosittelen suuresti, että kaikki kokelaat käyttäisitte runsaasti aikaa kokeen suorittamiseen! Käykää läpi ja tarkistakaa huolella. Ottakaa niin paljon eväitä mukaan, ettei nälkä aja liian aikaisin pois.

ABITREENIT -sivustolla pääset tutkimaan oikeita vastauksia. Sisältää myös hyvää kertausmateriaalia! Uutta tutor-ryhmää kootaan koulutukseen. Tutorit ovat koulumme tiedottajia, opastajia ja auttajia. He osallistuvat 9.-luokkalaisten kurssitarjotin-neuvontaan, käyvät kertomassa yläkouluissa lukiosta ja nuoremmille ikäryhmille koulun käytänteistä. Ilman tutoreita emme pystyisi tekemään tätä kaikkea! Mukavaa, innostunutta ja sosiaalista porukkaa on saatu jälleen kerran kokoon. Muutama kuva Seilin harjoituksista. Äkkiseltään näyttää, että kaikilla on kahvitauko. Tiedän, että niin näyttelijät kuin muusikotkin tekevät pitkiä treenejä! Välillä pitää virkistäytyä. (Treenikuvat Anu T-B).
Käykää tykkäämässä tapahtuman fb-sivulla, vielä uudelleen Seili LINKKIParakkielämä on tuonut mukanaan kaikenmoista. Ainakin päivän aikana ulkona vietetyt minuutit ovat moninkertaistuneet. Kunhan piha kuivahtaa ja muuton takia kulkuteitä haittaavat jätelavat on saatu pois... mikäs siinä paistatella päivää!


1.vuosikurssilainen Zain harrastaa valokuvausta. Hän ottaa kuvia myös yläilmoista (pienellä helikopterikameralla). Tässä näkymiä Porvoosta lintuperspektiivistä ja A ja B -parakeista ylhäältä päin. Hienoja otoksia!


Yhteishakuaika on jännittävää aikaa monessa mielessä. Pääosa abeista hakee jatkokoulutuspaikkaa ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin (hakuaika 15.3.-5.4.) Opintopolussa. LINKKI
Siirry etusivulle
Peruskoululaisten hakuaika toisen asteen koulutukseen on jo päättynyt. Ensimmäiset tiedot kertovat, että Linnankosken lukioon on 192 ensisijaista hakijaa. Hienoa! Vähän on kevään mittaan jännittänyt, kuinka paljon remontti ja tiedossa oleva parakkiopiskelun vuosi verottaa hakijamäärää.

Loppuun vielä tapahtuma, johon kannattaa osallistua. Respect-viikko muistuttaa meitä elämän moninaisuudesta. Oikeus käydä koulua (sukupuolesta, uskonnosta, seksuaalisesta suuntautuneisuudesta, sairauksista... lista jatkuu ja on pitkä) on jakamaton! Meillä lilulaisilla (niin opettajilla kuin opiskelijoillakin) on tämä oikeus oppia ja opiskella. Jaetaan sitä hyvää, mitä olemme itse saaneet.LINKKI