keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Seili - toinen

Tänään, keskiviikkona, Seili-musikaalin toinen esitys. Hienosti meni - ihan ammattilaisten otteilla! Huomenna, torstaina, kaksi näytöstä: päivällä lukiolaisille, illalla yleisöesitys klo 19.
Lisätietoihin olen koonnut tämän päivän kuvia ja muutaman videonpätkän. Sieltä näette pienen otoksen siitä, mitä esitys pitää sisällään.
Seili - video 1

Seili - video 2

Seili - video 3

Seili - video 4

 Videot on YouTubessa "salattuina" - vain linkin tietävä voi nähdä. Mennään näin, ettei tule turhaa tekijänoikeudellista ongelmaa.

LiLun "House band" oli vakuuttava läpi musikaalin. Kasperi E. (basso), Elias H. (koskettimet), Niko L. (rummut), Rasmus N. (kitara) ja Uki V. (kitara). Suuri kiitos ja kumarrus kaikille (katsokaa videoista miten hyvin homma toimii!). Varsinkin abeille (Rasmus ja Uki) jotka jo periaatteessa ovat lopettaneet koulunkäynnin tältä keväältä. Hienoa, että olitte mukana!

 Kuvaotokset menevät aikajärjestyksessä. Osa on ennen esitystä. Varmaan Seilin omalle ryhmälle mielenkiintoisimpia.


 Tänään omaan silmääni tarttui uusia hienoja roolisuorituksia. Tässä Ida ylihoitaja (Peppi M.) vasemmalla: loistavaa työtä läpi näytelmän!

 Etualalla Saattaja (Snyar T.): hyvää artikulointia ja eläytymimstä! Tärkeä rooli! Sama juttu hoitajan ominaisuudessa.

 Tykästyin kovasti näiden nuorten naisten ääniin: Eva P., Kristiina K. ja Emilia L. Varmaa laulantaa kappaleesta toiseen. Hyvä!

Sofia (Kristiina K.) on niin loistava omassa osassaan ettei voi olla kuin mykistynyt, ihmeissään ja kiitollinen. Niin kaunista, herkkää ja luonnollisen vahvaa. Voi että... piti kyllä kyyneleitä pyyhkiä moneen otteeseen.

 Henry teki hyvää settiä taustalaulajien miesäänenä. Mukavaa, että taustamuusikotkin pääsivät lavalle!
 Johanneksen (Lauri) rooli pisti pohtimaan: miten me ihmiset emme ole hyviä tai pahoja. Vaan hyviä ja pahoja. Teemme asioita, joista emme välttämättä ole myöhemmin ylpeitä. Ja kuitenkin Johannes kantoi vastuunsa, oli rehellinen ja teki parhaansa. Hyvä suoritus tämän ristiriitaisia tunteita herättävän roolin kanssa. Kiitos Lauri, että teit tämän koskettavan roolin  tunteella ja lauloit herkästi ja kauniisti!

  Valoista ja äänistä huolehtivat Elias, Knuutti ja Miro (vielä joku muu, jonka nimeä en tiedä...). Teknikkona Grandissa toimi Jesper S.
Olivat senverran kiireistä porukkaa ettei meinannut ehtiä saada kuvaa kenestäkään. Suuret kiitokset kaikille teille, jotka teette taustatyötä! Ilman näitä teknisesti taitavia tyyppejä ei mikään kuulostaisi eikä näyttäisi näin hyvältä.
 Saattaja (Snyar T.), vanha mies (Joel Y.) ja Seilin opas (Julia B.) tekivät useita rooleja. Nämä pikkuroolien tekijät tekevät nopeaa näyttelemistä: pikaiset vaatteiden ja roolienvaihdot eivät aina ole helppoja. Hienosti selviytyivät nämä kaikki kolme! Joka kerran pelkäsin, että Vanha mies kompastuu portaissa: niin vaapperalta kävely vaikutti Saattajasta huolimatta.
 Alvar-lääkäri (Hansu H.) oli niin kamala ja paha että hirvitti! Hieno homma että teit tämän roolin. Ei ole helppoa olla mies (jos on nainen) ja olla paha. Hyvä roolityö, uskottava. Mielestäni vaikein rooli koko musikaalissa ja loistavasti suoritettu.
 Maria (Emilia) Johanneksen vaimona ja taustalaulajana oli aivan uskomaton! Vähäeleistä, kaunista, varmaa! Läpi esityksen!
  
 Entäpä nämä "hullut" naiset! Jokaisella oli oma tarinansa, jonka he vahvasti toivat esille. Hyvä, hyvä: Hilda (Emma K.), Alma (Ira E.) ja Sigrid (Ronja S.). Sivuroolien esittäjillä on näytelmissä tärkeä osuus. Ilman heidän osuuttaan ei juoni kulkisi eteenpäin eikä kokonaisuus hahmottuisi kunnolla. Vahvaa heittäytymistä ihailen!
Miten pienestä se on ollutkaan kiinni: kuka on täysipäinen ja kuka ei? Ja onko tämä asetelma ihan kokonaan muuttunut tänäkään päivänä?

Toivon että kaikki linkit toimii (ilmoittakaa - jooko - jos joku ei pelaa). Ja että mahdolisimman moni vielä ehtisi näkemään tämän hienon musikaalin.