perjantai 26. lokakuuta 2012

Lukiopäivä 24.10.2012 / Porvoo

Markku Antinluoma, Palmenia
 Ensimmäinen lukioiden yhteistyö- ja verkostoitumispäivä itäisellä Uudellamaalla toteutettiin ke 24.10. (VESO)Koulutus oli osa Ke-To-hanketta, jossa ovat olleet mukana kaikki alueen lukiot: Askolan lukio, Myllyharjun lukio, Porlammin lukio ja Linnankosken luko. Päivän tavoitteena oli luoda mahdollisuuksia henkilökohtaisille tapaamisille ja sitä kautta alkuja opettajien yhteistyölle eri lukioiden välillä.

 Lukiopäivän avasi Porlammin lukion bändi [joka koostui Porlammin lukion ja yläkoulun opettajista, sivistystoimen hallintovirkamiehestä (Juha R) ja "yhdestä oikeata työtä tekevästä - eli insinööristä"].
Mukavan musiikin myötä meidät johdateltiin aineryhmiin miettimään verkostoitumisen mahdollisuuksia lukioiden tulevaisuudessa. Kollegoiden tapaaminen ja käytäntöjen jakaminen oli palautteiden mukaan päivän parasta antia.

 Päivän päätteeksi saimme vielä opastetulla kierroksella kävellä ympäri Taidetehdasta ja kuulla sen vaiherikkaasta historiasta.

Lähiverkostot ovat tärkeitä  - tärkeimpiä !!!-  verkostoja, joita koulut voivat ympärilleen luoda. Koulun ja opetuksen arkipäivä on yllättävän samanlaista, onpa kyse isosta tai pienestä lukiosta. Miten voimme auttaa toisiamme? Millaista apua voimme saada? Mitä voisimme tehdä yhdessä? Oletteko te keksineet hyvää ratkaisua tähän asiaan...

Moni kysymys jäi ilmaan - odottamaan ensi syksyn Lukiopäivää! Alueen ruotsinkielisiä lukioita toivottiin mukaan seuraavaan tapaamiseen.
http://www.taidetehdas.fi/vierailijoille/tietoa-taidetehtaasta/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti