keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Pietarilaiset rehtorit Porvoossa

Jari Kivistö, Jouko Lehmuskorpi ja Irene Ketola.
 Lähes 30 pietarilaista rehtoria on vieraillut kuluvan viikon aikana Porvooseen ja tutustunut suomalaiseen koulutusjärjestelmään. He ovat käyneet Pääskytien, Linnajoen, AE:n yläkouluilla, Keskuskoululla ja Linnankosken lukiossa. Yhden iltapäivän he ovat viettäneet myös Campuksella saaden tietoa ammattikorkeakouluista.

Keskiviikkoillan pietarilaiset ja porvoolaiset viettivät yhdessä kuullen toinen toistensa menneistä projekteista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Kouluttajana toimi KM Jari Kivistö, jolla on vankka kokemus monikulttuurisuuteen ja kansainvälityyteen liittyvästä koulutuksesta.


Jari johdatteli kuulijakuntaa suomalaisen opetussuunnitelman monikerroksellisuuteen ja kansainvälisyyden opetukselle luomiin haasteisiin.
Monikulttuurisuus ja suvaitsevaisuus - erilaisuuden ymmärtäminen - on ollut yksi valtakunnalisen opetussuunnitelman avainarvoista jo vuodesta 1994 lähtien.

- Opettajan tehtävä, Jari sanoi, on "open, activate and make possible". Ei riitä, että kerromme asiat ylhäältä annettuina omille oppilaillemme/opiskelijoillemme. Me emme voi siirtää arvojamme nuorille. Meidän täytyy saada heidät itsensä ajattelemaan. Tämän päivän mailmanlaajuiset haasteet ovat talous, valintojen "ylenpalttisuus" ja materialismi.

Lisää Jarin ajatuksia esim. linkin takaa löytyvästä materiaalista: "Tolkkua maailman ymmärtämiseen".
Iso kiitos Jarille hienosti toteutetusta koulutuksesta ja uusista ideoista! (Maijan kanssa jo mietittiin, miten voidaan käyttää samoja tekniikoita OPO-tunneilla!)

http://sool-fi-bin.directo.fi/@Bin/76bc3f0433d38af13145ffe480577828/1349889855/application/pdf/53615/sem11k2_tolkkua_kivisto.pdf

Saimme kaikki miettiä omia asenteitamme ja ennakkoluulojamme katsoessamme lyhyttä videota LEKK  (n. 7.min):

http://www.youtube.com/watch?v=2c0mfzhI2Vg

 yl


Oksana (Koulu 32) ja Sara (LiLu)
Millaisen mailmankuvan me (opettajat, koulussa työssä olevat) välitämme nuorille?

Tarvitsemme enemmän oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja inhimillisiä perusarvoja. Kyynisyys sikseen! Sodat on mahdollista lopettaa! Saastuminen ja ilmastonmuutos on voitava saada kuriin! Sosiaalinen tausta ei saa määrätä yksilön tulevaisuutta! Rasismille on sanottava EI! Kaikilla täytyy olla mahdollisuus koulutukseen!

We all have a same dream:
http://www.youtube.com/watch?v=V57lotnKGF8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti