perjantai 13. maaliskuuta 2015

Viikko 11: ylppäreitä

Eväskorit oli syöty melkein (yksi bansku jäljellä) tyhjiksi. Englannin koetta pidettiin sekä "helppona" että "vaikeana". Useampi teksti liittyi jotenkin luonnontieteisiin, ja aihealueen harrastajat saivat siitä jonkin verran lisäetua. Kirjoitelmissa sai mm. lähettää kirjeen (valitsemalleen) presidentille. Yritin lueskella toisella silmällä tekstejä koetta valvoessani ja ainakin Skotlannin hallinolliset kiemurat olivat minun sanavarastolleni ihan "hebreaa".

Helppoahan se on hymyillä, kun on taas yksi vaativa YO-koe takana ja viikonloppu edessä. Vähän pitää kokelaiden muistaa vetää henkeä ja tasoittua, muuten ei jaksa.

Kannattaa seurata abitreenit.fi sivuja. Siellä on paljon hyödyllisiä kertausmateriaaleja, keskusteluja ja tietoa "oikeista" vastauksista.

Ensi viikolla kokeet jatkuvat:
Ma: Toinen kotimainen (ruotsin A ja B)
Ke: Matematiikka (A ja B)
Pe: Reaali ( UE, ET, YK, KE, GE, TT)

Lisätiedoissa: Tutorit Zentrassa, Tulevaisuuden ammatit ja LiLu-Show:n CD.


Maailma on murroksessa, robotisaatio muuttaa työpaikkoja: osa loppuu mutta uusia töitä tulee tilalle. Trendianalyytikko ja toimittaja Susanna Björklund luennoi tulevaisuuden megatrendeistä (torstaina) sekä lukiolaisille että illalla heidän vanhemmilleen. Luennot järjesti LiLun vanhempainyhdistys, sponsorina toimi Aktia-pankki.

Paljon ajatuksia ja mielenkiintoinen keskustelu vanhempien kanssa iltaluennon jälkeen!

Uudet ja vanhat tutorit tutustuivat toisiinsa keskiviikona iltapäivällä. Tutorin pitää olla valmis monenlaiseen esiintymiseen ja aina ei tiedä edeltä, keiden kanssa toimitaan. 2 vsk:n "vanhoja" tutoreita oli ilahduttava määrä mukana Zentran koulutuskerrassa. Eeva ja Sara vetivät kivoja tehtäviä joissa yhteistoiminta oli valttia! Hienoa porukkaa: iloa, luovuutta ja heittäytymistä löytyy!
Viikonlopun kohokohtana minulle on "LiLu-Show 2015" - tallenne, joka on Videokerhon tuotantoa. Kansipaperi on vielä tekeillä, mutta kohta voi jokainen halukas hankkia CD:n Videokerhosta. (Myrttinen seniori, Rony tai joku muu kerholainen tietää enemmän ja ottaa tilauksia vastaan. Hinnasta ei ole tietoa vielä tässä vaiheessa.)

Erinomaista, että myös me, jotka emme päässeet katsomaan esitystä livenä saamme tuntumaa illan musiikkiantiin ja pääsemme fiilistelemään.

Myrttisen veljekset ovat suunnittelemassa jotain outoa "revanssi"-kamppailua ensi viikolle... vanhoja "kalavelkoja" on kuulemma Juuson ja Maunon ryhmien välillä. Jäädään odottamaan jännityksellä, mitä tapahtuu.