perjantai 6. maaliskuuta 2015

Viikon varrelta - Viljandi, Works, tutorit ja Rakettikerho

Huhtikuun 22.-25. lähtevät muusikot (kuoro, soittajat) kohti Viljandia. Ilmoittautuminen on menossa: ota yhteyttä Anu T-B ja kysele tarkempia tietoja. Suunnitelmassa on osallistua musiikillisiin työpajoihin ja viimeisenä iltana (pe) järjestää yhteiskonsertti sikäläisten opiskelijoiden kanssa.

Viljandi

Kuva: Karri
 Torstain ja perjantain aamupäivien aikana lukion 2 vsk:n opiskelijat osallistuivat Porvoo-Works -tapahtumaan Campuksella. Viihteellisesti "festari"-meiningillä olivat Haaga-Helian opiskelijat koonneet hyvän paketin työnhakemiseen liittyvää tietoa.

Lisätiedoissa muutama kuva lisää Worksista, tulevan viikon "Mikä minusta tulee isona?" -yleisöluennosta torstaina ja vähän tutoreiden ryhmästä ja Rakettikerhon kuulumisista...
Kuva: Alma R.

 Ajankohtaista tietoa työnhausta oli tarjolla toisen asteen opiskelijoille Campuksella to-pe aamupäivien aikana.

Moni tekee töitä jo lukio-opintojen aikana iltaisin tai viikonloppuisin. Vielä useampi toivoo löytävänsä työtä kesäksi. Tuhti paketti työnhakuun liittyviä tärkeitä asioita (hakemus, CV, haastattelu) oli työpajatyöskentelyjen aiheina. Samalla myös Porvoon Campuksen rakennus tuli tutuksi.

 Uusien tutoreiden ryhmä on kokoontunut pari kertaa. Koulutuskertojen aikana käydään läpi tutoreiden tehtäviä ja tutustutaan. Tutorin tärkeimpiä ominaisuuksia on halu auttaa. Tuleville opiskelijoille (8.-9.-luokkalaiset) pidetään infoja, opastetaan kurssitarjotinvalintoja, ollaan mukana vanhempainilloissa ja autetaan koulun tapahtumissa. Siinä tutor-toiminnan pääpiirteet pähkinänkuoressa.

Mukavaa tutor-porukkaa on saatu taas kokoon! Koulutus jatkuu ensi viikolla:
ma 9.3. klo 14:45
ke 11.3. klo 14:00 (Zentrassa)
ti 17.3. klo 14:45.
Toukokuussa pidetään vielä yksi koulutuskerta koskien 9-luokkalaisten kurssitarjotinohjausta.

 Kaikille kiinnostuneille avoin luento torstaina 12.3. klo 13.25 alkaen auditoriossa. "Mikä minusta tulee isona?"
Erityisesti abit - tervetuloa!

 LiLun Rakettikerho kokoontui perjantaina iltapäivällä. Tässä ihmetellään Antin löytämää videopätkää "höyrylaivasta". Jos olet kiinnostunut soveltavasta fysiikasta/kemiasta niin kannattaa liittyä porukkaan! Aikakin Perttu, Antti ja Tuomas ovat (2 vsk:n opiskelijoita) vielä päivittäin paikalla. Peter v. osaa opastaa myös. Ykköset ovat tervetulleita mukaan!

Muutama kerholainen menee maanantaina kyselemään Suomen Avaruustutkimusseuralta mahdollisuutta yhteistyöhön. Hienoa toimintaa!
 Pari 3D-tulostettua painesäiliötä ovat kerholaiset onnistuneet jo hajoittamaan kemian labrassa tehdessään kokeiluja. Jos nyt ymmärsin oikein niin 65 baaria oli kestävyysraja ja sitten säiliö hajosi.


Vielä viimeiseksi idea lauantain menovinkiksi:
The Game is Up mukana kisassa. Tsemppiä!!!

NUORI KULTTUURI SOUNDS 2015
Itä-Uudenmaan aluetapahtuma Loviisassa 7.3.2015 klo 14 alkaen Lovisa Gymnasiumissa, Brandensteininkatu 27 A.
Vapaa pääsy - puhvetti