torstai 19. maaliskuuta 2015

Ohjausryhmien 13 c ja 13 d kaksintaistelu

Aloitetaan matka tiistain (17.3) hienosta revontuli-illasta. Peter oli tähtitieteenkurssin kanssa katselemassa luonnon järjestämää ilotulitusta. Kansanperinteen mukaan revontulet ilmestyvät taivaalle kun kettu huiskii hännällään hankea. Tähtitietede tarjoaa tieteellisempää selitystä: kurssille kaikki joita ilmakehän ja avaruuden ihmeet kiinnostavat. Kuvat PvB:n ottamia.

 Torstaina iltapäivällä Myrttiset järjestivät ryhmäläisilleen (13c Mauno ja 13d Juuso) moniottelun. D:läiset halusivat kuitata LiLumpialaisten kirvelevän tappion C:läisille.

Alkuun kokoonnuttiin käskynjakoon, jossa käytiin läpi lajit ja suoritusohjeet.

Lisää kuvia liitteenä....


 Ensimmäisenä ryhmät pitivät omat strategia-palaverinsa ja valitsivat eri lajien suorittajat.


 Juoksu+kaverinkanto oli ensimmäinen laji. Kolmihenkiset joukkueet juoksivat pihan ja ykköskerroksen käytävän läpi - ja pieni osuus kannettiin kaveria.


 Toinen tehtävä oli rakentaa mahdollisimman korkea torni A4-paperiarkeista.


 Kirjaimellisesti viimeisillä sekunneilla kiri Juuson ryhmä korkeammalle. Loistavaa ryhmätyötä molemmilta ryhmiltä!

Raketti-Perttu lisäsi vielä muutaman kerroksen kurkottamaan kohti avaruutta!
Samaan aikaan pihamaalla osa ryhmäläisistä grillasi kertakäyttögrilleillä makkaraa. Sytyttämmisessä on omat niksinsä, myös kireä aikataulu pisti master chefien taidot koetteille.


 Ryhmät saivat vielä valmistaa improvisoidun esityksen jostakin historiallisesta tapahtumasta. Tässä harjoitellaan panssarivaunua...

 Tuomarit työssään: Peter, Marketta ja Jussi arvioivat grilliryhmien tuotokset tarkasti. Kuulosti tosin hieman, että etukäteen oli pientä lobbausta (etten sanoisi jopa lahjontaa...) käytetty tuomareiden makuhermojen voitelemiseen. Niin tai näin, parhaat makkarat palkittiin pisteellä.

 Terveisiä Suomesta!

 Sinäkin Brutukseni! Tiimellys oli tasapisteissä ennen viimeistä lajia: kumpi ryhmä saa aikaan kovemman äänen. Peter mittasi desibelejä ja aulassa KAJAHTI!

 Niin siinä kävi, että 13 c oli 3 desibeliä vahvempi. Voitto siis (jälleen kerran!) C:läisille.

Palkinnoksi ryhmäläiset saivat matkan Tampereelle (omalla kustannuksella, kuiskasi Mauno). Reiluina tyyppienä he kutsuivat D:läiset mukaan reissuun (myös omalla kustannuksella, kuiskasi Juuso).

Loppuun vielä raikuvat aplodit molemmille ryhmille! Olipa hauskaa "puuhastella" näiden reippaiden, kekseliäiden ja innostuneiden lukioryhmien kanssa! Ei ryhmähengen kohottamminen tai yhdessä tekeminen vaadi yleensä kovin paljon rahaa. Enemmäkin tarvitaan hyviä ideoita (Kiitos Myrttiset!) ja heittäytymistä. Ja siitä saimme kyllä loistavan esimerkin tänään.