sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Muutoksia... Korit kilpailee


Nopeita muutoksia: Maija-OPO siirtyy WSOY:n tiloihin ja Asta-OPO palaa takaisin Lilulle 2.jakson alusta alkaen.
Linnankoskipäivä (14.10.) lähestyy. Perinteinen puhekilpailu on tänä vuonna ohjelmistossa. Aiheena "Suomi 99" : puheen voi rakentaa esimerkiksi ajankohtaisen, historiallisen tai muun itseä kiinnostavan ilmiön ympärille. Kannattaa ilmoittautua! Piipahda tapahtuman sivulla fb:ssä TÄSTÄ linkistä. 
Koeviikolla kokeita suoritetaan seitsemänä perättäisenä päivänä. Kaikkia ei tehdä perinteisesti. Tässä italialainen vaihto-opiskelija Irene suorittaa MU1-kurssia kertomalla ryhmän opiskelijoille italialaisesta musiikista alkaen 1600-luvun oopperasta ja päätyen "Volaren" ja Eros Ramazottin  kautta.... mihin? (Valitettavasti en kuullut ihan koko esitystä.)  Ei voi kuin ihailla nykyisten nuorten eurooppalaisten (suomalaisten, saksalaisten, italialialaisten...) loistavaa englanninkielen taitoa ja luontaista esiintymiskykyä.!

WSOY:n tilanne on tarkkailun alla. Maija- ja Asta-OPO vaihtavat lennosta paikkaa. Muutama kuva Sörkan käytävien hienoista kuvisnäytteluistä.


LiLu-Treffit 2.jakson ensimmäisenä päivänä.
Tiedossa mm. musiikkia, kilpailuja, palkintoja. Tarkoitus on kokoontua aina jakson alussa treffaamaan toisiamme - nyt kun vähä vähältä siirrymme väistötiloihin, kuka Sörkkaan, kuka Ruusupuiston parakkeihin. Yksi julistettavista kilpailuista liittyy "Liikkuvan LiLun" teemaan ja portaisiin.

 Jaettavia palkintoja on mukana LiLu-Treffeillä: kenellä olikaan parhaat eväät viime viikon kirjoituksissa? Opettajat ovat saaneet tehdä omia arvioitaan ehdottaessaan kisan voittajaa rehtorille. Oma suosikkini ja ehdotukseni tulee tässä: hieno ja kuvauksellinen kokonaisuus perjantain reaalissa. Sarianna kirjoitti filosofian kokeen sähköisesti.

 Perjantaina ylppärivalvonnassa nojaillessani liikuntasalin ulko-oveen huomasin Tele-talon takapihalla olevassa häkissä pari lintua, jotka epätoivoisesti yrittivät etsiä ulospääsytietä ansasta. Koko aamupäivän talitintti (?) ja västäräkki räpyttelivät ahtaassa vankilassaan. Jari-vaxi ja Tele-talon talonmies yrittivät auttaa pikkulintuja vapauteen. Pelotti koko ajan, että pikkuiset sydämet eivät kestä tuntikausien räpyttelyä. Peter riensi vielä apuun iltapäivällä mutta tarkkaan en tiedä, pääsivätkö linnut vapauteen.

Viimeisessä kuvassa Sarianna kipaisee liikuntasalista kansliaan hakemaan arvotavaroitaan. Hänen arvionsa sähköisestä filosofian kokeesta oli, että kaikki meni mukavasti. Mitään teknisiä ongelmia ei ollut ja tuntui että kysymyksetkin olivat ok. Tästä on mukava jatkaa viikonloppua viettämään!