perjantai 14. lokakuuta 2016

Linnankoskipäivä 2016


Linnankoskipäivässä perinteitä ja alumnien tuomia uusia tuulia. Juhlassa "Mikä ihana mies" -näytelmä (käsikirjoitus Maijaliisa Diekmann, ohjaus Leila Kiviluoma) kertoi palan historiaa Vihtori Peltosen elämästä Porvoon suomalaisen yhteiskoulun perustamisen aikoihin (1895). Näytelmän rooleissa Peppi Manninen, Hansu Halonen, Joel Ylioja ja Shnyar Tahir.
Linnankoskipäivää varten kasatussa projektibändissä on opiskelijoita 1,2,3,4 –vuosikursseilta. Bändi esittää kappaleen Dark Necessities ( Red Hot Chili peppers) 
Henkeähaukkovan hieno esitys !!

 Ronja Strömberg ja Lauri Kytömaa juonsivat tilaisuuden luontevasti ja taidolla!
 Muutama kuva vielä projektipändin esityksestä. Anu teki videonpätkää ja toivottavasti se nähdään myöhemmin. On meillä vain taitavia tanssijoita, näyttelijöitä ja muusikkoja!


Kuva: Anu T-B
Kuva: Anu T-B

 Suuri joukko alumneja oli saapunut paikalle esitelemään omia koulutusalojaan tämän päivän lukiolaisille. Tiedän, että näiden esittelyjen kautta on moni löytänyt kipinää omaan valintaansa.
 Juho ja Lee Angel. Näitä rokkareita ei voi liikaa fanittaa. Vilkaise linkit:
Lee Angel
Juho Pitkänen
Käykää tykkäämässä! Nämä upeat tyypit antavat aikaansa LiLun tapahtumille LiLu-Showsta kulttuuripäivään ja siinä välissä käyvät vielä tsemppaamassa tulevia muusikkoja. Mittaamattoman arvokasta jeesiä.... Kiitos!

 Seuraavassa satunnaisia kuvia alumnien esittelyistä. Mukana oli jälleen kerran paljon kiinnostavia aloja: lääketiede, kauppatiede, insinööriteteet (mm. peliala), farmasia, oikeustiede, matkailu, muotoilu, ohjelmointi, terveydenhuolto, yrittäjyys...

Suuret kiitokset alumneille! Olette tärkeä voimavara lukiollemme ja annatte sellaista ensikädentietoa jatko-opinnoista, jota muut eivät voi antaa.
Yksi vaikuttavimmista esittelyistä oli Eetun. Hän kertoi sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan opinnoista Laureassa. Tällaisen informaation jälkeen usko suomalaiseen terveydenhuoltoon kasvaa huikeasti. Jos hoitajamme ja lääkärimme ovat lähellekään tätä tasoa ei kenenkään tarvitse olla huolissaan siitä, saako hyvää hoitoa vai ei. Kyllä saa!


Hieno Linnankoskipäivä! 

Loppuun vielä muistutus "Sörkan portaat" kilpailusta. Muutamia osallistujia on jo lähettänyt oman videonsa. Lisää saa lähettää! Sennin kirjoittajaryhmä miettii myös tekstejä aiheen ympärille. Muistutettakoon vielä: käyttäkää kaikkea taiteellista vapautta, mitä vain mieleen tulee. Tekstit, runot, räppäykset, valokuvat jne. jne. ovat samanarvoisia.