perjantai 22. toukokuuta 2015

Kevättä pukkaa! Vko 21

Tämän viikon ykkösjuttu on ollut kurssitarjotin lukuvuodelle 2015-16. Lukiolaiset ovat tehneet valintoja tulevalle vuodelle viime viikolla ja keskiviikosta alkaen myös LiLuun 1.vaihtoehtona hakeneet ovat tehneet omia valintojaan.

Kurssitarjotin LV 2015-16

Äkkiä ovat jotkin 1.vsk:n kurssit täyttyneet, vaikka uusien hakijoiden "urakka" ei ole vielä kuin puolivälissä.
 Kaupungin johtaja Jukka-Pekka Ujula, sivistysjohtaja Hilding Mattsson ja koulutusjohtaja Jari Kettunen piipahtivat lukiolla aamukahvien merkeissä.

Lukion resurssien säästöt alkavat näkyä kurssitarjottimella: vaihtoehdot kaventuvat ja yksilöllisien reittien löytäminen on vuosi vuodelta vaikeampaa.


 Investointien tarkka harkinta, kaupungin talouden tervehdyttäminen ja yritysten tukeminen näkyvät vahvasti
kaupungin strategiassa vuosille 2013-2017. 

Strategiasuunnitelmissa ei näy mainintoja koulutuksesta?! Pelkkä vanhuksiin, yrityksiin ja tarhaikäisiin lapsiin panostaminen ei mielestäni tulevaisuussuuntautuneelle kaupungille riitä. On tärkeää, että porvoolaiset (ja itä-uusimaalaiset) suomenkieliset nuoret saavat laadukasta ja monipuolista lukiokoulutusta. Lukioiden (sekä LiLu että BoGy) toimintarahaa karsimalla typistetään tarjontaa ja tuupataan lahjakkaita nuoria kohti Helsingin erityislukioita. Ei hyvä =/
Puun ja kuoren välissä ovat johtavat virkamiehetkin. Josatain täytyy säästöjä saada.
Nuorten syrjäytymisen ehkäisemisen ensimmäinen juttu on koulutus - se kantaa pitkälle tulevaisuuteen!


LiLussa on tehty sähköisiä kokeita pikku hiljaa koko kevätkauden ajan. Tänään vuorossa oli  maantieteen ryhmä. Osalla opiskelijoista oli omat läppärit mukana. Pienien ongelmien jälkeen sujui koe suunnitelmien mukaan.

Satunnaisten käytävä/kahvipöytäkeskustelujen perusteella ainakin opiskelijat tuntuvat olevan tietokoneella tehtävän kokeen kannalla.
- Kirjoittaminen on vaivattomampaa, kommentoi kokeeseen osallistunut lukiolainen. - On helpompaa muokata tekstiä ja laittaa asiat järkevään järjestykseen.
Opettajien kritiikki kohdistui ensisijassa rajattuihin mahdollisuuksiin liittää kuvia ja videoita kokeen taustamateriaaliksi. Digabi-linkki. 

 Loppuhuipennukseksi perjantain OPOjen yhteinen lounas ZumBeispielissä perjantaina. Strömborska skolanin opinto-ohjaaja Maj on jäämässä eläkkeelle. Kaupungin OPOt toivottivat hyviä vapaapäiviä ja toivoivat, että viherpeukalostaan tunnettu Maj löytäisi "lahjoille" sopivan kasvupaikan joko koti- tai mökkipihastaan.

Lycka till, Maj! Kiitos luotettavalle ja aina positiiviselle kollegalle!