keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Vahvat ei kiusaa! Onnea Emilia!

"Vahvat ei kiusaa!" ammattilaisvapaaottelija ja muusikko Suvi SalmimiesThe Voice of Finland 2014 osallistuja ja itsekin koulukiusattu kertoi kokemuksiaan. 
 Suvi kertoi kokemuksiaan koulusta ja kiusaamisesta. Tämä loistava esiintyjä, ottelija ja muusikko on keitetty monessa liemessä.

Tutustu Suvin blogissa tarkemmin hänen ajatuksiinsa.


Aika moni lukiolainen oli säätänyt kellonsa soimaan keskiviikkoaamuna jo ennen kuutta. Tulevan lukuvuoden kurssitarjotin  TÄÄLLÄ
avautui tasan klo 6.00 valintoja varten. Ei ihme, että puolen päivän maissa oltiin vähän väsyneitä.

Uudet lukiolegendat kertovat, että kaikki kurssit ovat täynnä eikä mitään ole enää jäljellä. Tämä ei pidä paikkaansa. Kursseilla on vielä tilaa! Muutamat hyvin suositut soveltavat kurssit ovat täyttyneet hetkessä (Artistikurssi, Tähtitiede), mutta usemmille pakollisille ja valtakunnallisille syventäville kursseille on vielä runsaasti paikkoja jäljellä. Säätöä vaatii mutta onnistuu!

Äikänope-Sennin onnittelulahja. 
 Emilia piipahti koululla. Hänen esseensä "Keskellä erämaata on kaivo" on valittu Pikku-Finlandiakilpailun 10 parhaan joukkoon. Onnea!! Hieno saavutus!  ÄOL - Pikku-Finlandia linkki.
Emilia pohdiskeli maailman menoa esseessään Antoinen de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi - teoksen pohjalta.

Vahva kirjoittamisen taito näkyi myös hienona tuloksena uskonnon yo-kokeessa. Tarjolla olisi opiskelupaikka teologisessa tiedekunnassa. Ykköstoiveena on kuitenkin psykologian opinnot. Helsigissä, Turussa, Jyväskylässä tai Joensuussa.

Kaisa-rehtori onnittelee.
Suomalainen seurakunta kävi ilostuttamassa keskiviikkoa (helatorstain aattoa) reilun kaupan kahvi / tee tarjoilulla ruokavälitunnin päätteeksi. Teen lisäksi tarjolla oli sympatiaa (:

Nuori kulttuuri - EtusivulleNuori kulttuuri - Sounds - Ohjelma

Valtakunnalisen Sounds 2015 - tapahtuman ohjelmasta kannattaa bongata ainakin lauantai illan Open Stage - Kaupungintalon edessä klo 18 alkaen. Monta ja monta LiLun ryhmää on mukana lauteilla, niin entisiä kuin nykyisiäkin lukiolaisia (mm. Swish Birds n. klo 21.30).