perjantai 29. toukokuuta 2015

Viimeisiä päiviä


Toukokuun viimeisellä viikolla riittää tekemistä. Koivut koristavat liikuntasalin portaita ja toivottavat niin lukiolaiset kuin tulevat ylioppilaat perheineen keväiseen juhlaan.
Tarinoita lisätiedoissa: Tuomaksen loistomenestys biologiakilpailussa, kevätkirkko, kuoron viimeiset treenit ja lakkiaisten kenraaliharjoitus.


Tuomas Rytinki (13B) pärjäsi loistavasti biologian valtakunnallisessa kilpailussa sijoittumalla kolmanneksi. Kilpailumenestyksen perusteella hänet valittiin yhdeksi biologian olympialaisiin valmistavaan ryhmään. Kaikkiaan 12 lukiolaista osallistuu elokuussa Aalto yliopiston tiloissa järjestettävään valmennuskurssiin. Ja keväällä 2016 vielä viikko lisää. Neljä osallistujaa valitaan kurssimenestyksen perusteella Vitnamin Hanoissa järjestettäviin biologian olympialaisiin.

Varsin kylmiltään Tuomas lähti mukaan kilpailuun: - Kuulin aamulla koulussa kuulutuksen, jossa kerrottiin kilpailusta ja päätin osallistua, hän kertoo.
Tuomas kirjoitti kevään kirjoituksissa biologian (arvosanalla laudatur!), eli oppimäärät oli opiskeltu, kerrattu ja hyvässä muistissa.

- Eniten biologiassa kiehtoo ihmisen biologia, Tuomas sanoo. Oppiminen tapahtuu hänen mielestään niin tunneilla kuuntelemalla kuin omien muistiinpanojen kertaamisella ja lukemisella. Pieniä muistisääntöjäkin on tarpeen tehdä: - Vasara, alasin ja jalustin: täytyy vaan miettiä kuvina miten esineet sijoittuvat ja korvan pienet luut järjestyvät oikein.

Tuomaksen isoveli opiskelee lääkäriksi Oulussa ja siihen suuntaan kulkevat myös Tuomaksen ajatukset. - Jo kahdeksannella luokalla ajattelin, että lääkärin työ olisi mielenkiintoista, hän sanoo. Ensi syksynä ovat edessä kemian ja B-ruotsin kirjoitukset, keväällä -16 vielä A-englantia, äidinkieltä, A-matematiikka ja fysiikkaa. OPOn mielestä opintosuunnitelma on kohdillaan! Onnea ja menestystä jatkoon!

Hyväntuulinen ja herkästi hymyilevä nuorimies on mukana huomisissa lakkiaisissa airuena. Kuvia kenraaliharjoituksista tuonnenpana.

Ensin kevätkirkkoon. Palautuspäivän puolivälissä lenkkeiltiin kirkonmäelle.


 Ryhmänohjaajat listaavat paikallaolijoita ja lukiolaiset nauttivat kauniista kevätpäivästä.

 Perinteisesti ovat vaihto-opiskelijat olleet mukana kirkonmenoissa. Kansainvälistyvä maailma näkyy vahvasti lukion arjessa. Kiitos kaikille upeille vaihtareillemme!!
 Pastori Riikka Saarno muistutti lukiolaisia paitsi katsomaan taaksepäin (mitä on opitttu matkan varrella) myös suuntaamaan eteenpäin. Kesäiltojen riemu mustarastaan ja satakielen säestämänä siivittää tulevia suunnitelmia: yksi menee töihin, toinen suuntaa mökille tai festareille.


 Kevätkirkossa vaihdettiin kukka-kiitoksia seurakunnan ja lukion välillä. Tässä (X) vielä erityiset ja suuret kiitokset Tainalle! Uskollisesti hän ilmestyy keskiviikkoisin lukion 1.kerroksen aulaan ja on läsnä 100%:sti.

Kanttori-urkuri Jarkolle kukkaset ja kiitokset.

 Seuraavaksi kernraaliharjoituksiin. Kuoro viritteli viimeisiä treenejä, solistit avasivat ääniään ja äänentoistoryhmäläiset tekivät soundchekkauksia. Monta ja monta palastaa täytyy saada kohdalleen ennen suurta juhlaa.


 Disa soittaa bassoa.


Erikan, Roosan ja Disan äänet soivat NIIN kaunnisti yhteen. Lakkiaisten ohjelmassa saamme nauttia myös heidän esityksestään.


 Lakkiaisten kenraaliharjoitus on tärkeää monessa suhteessa. Lakit kootaan suureen pöytään tarkassa järjestyksessä: jokaisen täytyy saada oma lakkinsa ja todistuksensa. Kun lakitettavia on lähes 160 on kaikkien tiedettävä, miten protokolla etenee.

 Airuet niin lakkien ojentajina kuin rehtorin avustajana ovat tärkeässä roolissa. Harjoittelun paikka. Lukiossa voi oppia monenlaisia asioita!


Lakkiaiset huomenna (30.5.) klo 11.00. Tulevien ylioppilaiden on syytä olla paikalla jo n. 10.30. Juhlassa kestää n. 2-2,5 tuntia ja sen jälkeen otetaan vielä yhteiskuva.

Lukion 1.-2.vuosikurssien opiskelijat tulevat kevätjuhlaan jo klo 8.30, jonka jälkeen heti pidetään RO-tuokio.