torstai 7. huhtikuuta 2016

KU5 performancet, sähköinen-YO, urheilua ja muuta

 Tuoreet miehet laatikkoon!
LiLun joukkue lähti kaatamaan Maunulan, Vaskivuoren ja Märskyn joukkueita kaukalopallon (lukioiden-SM? tason??)turnaukseen. Tässä vaiheessa ei ole tiedossa, miten kävi. Tärkeintä on että tosissaan osallistutaan ja tehdään parasta mitä osataan.
Meillä muilla olisi parantamisen varaa: miten kannustamme LiLun urheilujoukkueita ja annamme parhaan mahdollisen tuen hienosti pärjääville edustajillemme? Pitäisikö perustaa oma fani-yhteisö?Sähköisen YO-kokeen valtakunnallinen harjoitus toteutettiin kaikissa Suomen lukioissa keskiviikkona 6.4.


Muutto on nyt! Musan instrumentit paketoitiin huolella. Kaikki tavarat, joita siirretään kellariin, menevät puhdistuksen läpi. Toivotaan, että herkät soittimet eivät ota nokkiinsa.


Kuvakooste KU5-performancekurssin esityksistä löytyy ihan lopusta. Heini ja Rasmus herättelivät ajatuksia #HUMANZOO esityksellä Lundissa. Katso Uusimaan juttu TÄÄLTÄ.


Sähköisen YO-kokeen harjoitukseen oli kerätty niiden opiskelijoiden ryhmiä, jotka ovat osallistumassa kokeeseen syksyllä 2016. On todella tärkeää, että opiskelija saa kokemuksen kokeen käytännön järjestelyistä.

Katselin itse koetta (opiskelijan näkökulmasta) ja muutama asia tuli minulle uutena eteen. Kokeen tekijän täytyy osata käyttää esim. kuvakaappausta ja karttaan lisättäviä merkintöjä. Tehtävät olivat vaativia... huh... Nyt ei kysytä enää nippelitietoa vaan vaaditaan laajaa osaamista ja ajattelua.

Koe sujui teknisesti hyvin. Opiskelijat toimivat hienosti ohjeiden mukaan ja asiantuntevat IT-osaajat (Jaakko! Juha ja Jussi) auttoivat kaikissa ongelmatilanteissa nopeasti ja luotettavasti.

Hetkiseksi vielä ihailemaan muutto-logistiikkaa. Musiikin välineistö


 siirtyy viikoksi puhdistukseen ja sitä kautta suoraan kellarin uuteen musaluokkaan. Tehokas ryhmä pakkasi kaikki tavarat pikavauhtia asianmukaisiin siirtolaatikkoihin.


 Marketta-OPO kävi vakoilemassa kellarin tilannetta. 95% näyttää olevan valmista tai viittä vaille. Mediastudio on maalattu vihreäksi!


Peter bongasi variksen takapihan roskalaatikolla nyppimässä pesänpehmikettä. LiLun Linnut bongaa lisää lintuja Tornien Taiston (Bird Life) tapahtumassa lauantaina 7.5. klo 5-13. Paikka on Sikosaaren Ruskis-lintutorni. TAPAHTUMA FB-sivulla.
Kuva: Peter von Bagh
Kysele tarkempia tietoja (ilmoittaudu!) Peteriltä. Mukaan voi tulla itselleen sopivalla ajalla eikä haittaa vaikka ei kovin paljon lintuja tunnekaan. Hyvät eväät messiin ja kuuntelemaan kevätaamua.
 
Ajatuksia herättäviä performance-esityksiä levittäytyi pitkin Porvoon keskustaa torstai aamulla. Monien ajatuksen taustalla oli "kohtaaminen" sen monissa eri muodoissa.

 


Elämä on yksi suuri performance. Yksi tekee taidetta, toinen hankkii leipää. 

"Jos se ei oo somessa niin se ei oo oikeesti olemassa." Mikä ero on nimikirjoituksen keräämisellä, selfiellä... vai tarvitaanko enää henkilökohtaista kohtaamista ollenkaan?


Kerjääjien/taiteilijoiden erilaiset habitukset saivat mietteliääksi. Hienosti opiskelijat onnistuivatInnan hieno kuva kaupungintalon edessä puistonpenkillä. Miten istumme vierelle ja kohtaamme?
Lisäilemme kuvia somepäivityksiin "arkipäivästä", mutta entä kun ollaan elävässä tilanteessa? Opiskelijakämpässä tehdään läksyjä, soitetaan kitaraa, kahvinkeitin on tyhjä (veikö hallitus viimeisetkin opintorahat?) - Miten kohtaamme kasvokkain - livenä?

Tulevaisuus?? Yrittäjyys?? Mihin kannattaisi satsata?? Kannattaa osallistua!
Tulevaisuuspaiva