perjantai 12. toukokuuta 2017

Viikon varrelta


 Tutorit olivat viimeissä infossa kuuntelemassa neuvoja yläkoululaisten kurssitarjotinten ohjauksiin. Tämän viikon perjantaina aloitettiin AE-koulun oppilaiden kanssa ja tulevalla käyvät kaikki muut porvoolaiset yläkoulut saamassa opetusta siitä, miten kurssitarjotin toimii.

Vuodesta toiseen tämä tutoreiden hoitama neuvonta (vertaisohjausta ja -tukea sanan varsinaisessa merkityksessä) saa olon ylpeäksi! On meillä vaan niin fiksuja tutoreita! Erityiskiitosta olen kuullut Seili-musikaalin suunnalta: tutoreiden hoitamat taustahommat hoidettiin hyvin ja mallikkaasti. Heino juttu, tutorit!
Aiheeseen liittyvä kuvaKulttuuripäivästä on juuri ja juuri toinnuttu ja lisää kulttuuria vaan pukkaa. Ensi viikolla tulee kouluumme vierailijoita Intiasta, St. Peters Schoolista.  LINKKI 

Henkilön Linnankosken lukio - virallinen kuva."Tervetuloa tunnelmoimaan toukokuiseen iltaan perjantaina 19.5. klo 18 (vapaa pääsy). Café Rongoon LiLun opiskelijoiden luodessa äänimaiseman! Illan vieraana myös taikuri Tuomas Seikku. Konsertin lopettaa alkujuurilleen palaava Swish Birds, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi!" // Anu T-B                                                                   Hyvä, hyvä! Tiedän, että nämä café-esiintymiset vaativat paljon työtä ja vaivaa. Mutta niin ihanaa meidän kaikkien päästä kuuntelemaan live-musiikkia ja katsomaan lahjakkaita esiintyjiä.
Taikuri Tuoumas LINKKI
Swish Birds LINKKI 

Henkilön Leila-ope Kiviluoma kuva.

Hanna - pienoisnäytelmä
Käsikirjoitus: Maijaliisa Dieckmann, 2017 
Sovitus ja ideointiapu: Leila Kiviluoma
Ohjaus: Leila Kiviluoma, konsultaatioapu Timo Kinnunen
Linnankosken lukion draamaopiskelijat esittävät yhdessä Draamaleidien kanssa Maijaliisa Dieckmannin kirjoittaman pienoisnäytelmän taitelija Hanna Frosterus-Segesrtråhlen (1867 - 1946) elämästä (n. 30 min). 
Esitykset: Holmin talo, Välikatu 11
20.5. klo 14.00
21.5. klo 12.00 ja klo 14.00


Historian lehtori Timo ja apulaisrehtori Juha seurasivat hetken live-lähetystä:

Porvoossa tehtiin valtioneuvoston historiaa, kun Suomen hallitus kokoontui valtioneuvoston istuntoon sekä hallituksen neuvotteluun ensimmäistä kertaa sataan vuoteen avoimesti yleisön edessä.


 Flooran ja Snelmannin tunnelmissa Ruusupuiston A-parakilla oli "tuparit" perjantaina: mukana arvovaltaisia vieraita! On tärkeää, että näissä suurissa muutoksissa ja myllerryksissä saamme tukea emeritus-opettajilta ja -rehtoreilta! Yhteisöllisyys ulottuu eteen- ja taaksepäin. Niin opettajiin kuin opiskelijoihinkin. LiLu yhdistää meitä kaikkia!