tiistai 10. syyskuuta 2013

Kappelnin Tiedeleiri 2.-6.9.13

Linnankosken lukion opiskelijoista Taru Hakala (12A), Jussi Hildén (13E) ja Onni Toikka (13B) osallistuivat Saksassa, Kappelnissa järjestettyyn Itämeri-tiedeleiriin syyskuun alussa. Leiri oli suunniteltu tutkimuksen ympärille. Tuntumaa luontoon haettiin mm. telttamajoituksesta. Lisää leiriläisten kokemuksista myöhemmin....Taru Hakala kirjoittaa:

Yöpyminen ja ruokailut olivat niille varatuissa teltoissa. Koululla oli useita workshoppeja, meille oli aikataulutettu 2-3 workshoppia/päivä. Kuljimme työpajoissa meille määrätyissä ryhmissä. Iltaisin oli yhteistä ohjelmaa kaikille: lilumpialaisten tyylisiä ryhmäyttämisleikkejä, tanssia ja disko. Yhteisen ohjelman jälkeen kaikki halukkaat voivat vielä osallistua jalkapalloon. 

Aamut alkoivat yhteiskokoontumisella, jolloin kerrattiin päivän ohjelma ja pidettiin luentoja. Luentojen aiheina olivat Itämeren suolaisuus ja sen valikutus eliöihin. Paikalla oli aina joku asiaan erikoistunut. Ryhmämme osallistui venepisteelle, jossa käytiin hakemassa eri kohdista merivettä ja otettiin ylös suolapitoisuudet. Osallistuimme myös planktonin-kyhäämispisteeseen, jossa piti luoda oma planktoni. Viikko antoi hyvää lisätietoa Itämeren tilasta ja viikon aikana ymmärsi, kuinka monimuotoinen se on. Ennen kaikkea oli hienoa mongertaa englantia ja saada uusia ystäviä. :)

  
 Viimeisen päivän loppukevennyksenä Hampuri!