lauantai 21. syyskuuta 2013

Perjantaina: ruotsin kirjoituksia ja Asumisen ABC

 Perjantaina kahden jälkeen tavoitetut kokelaat Mira ja Erik olivat vielä ihan pyörryksissä ylioppilaskirjoituksen ruotsin kielen kokeesta.
- Sä pakotit mut kirjoittamaan ruotsin, Mira sanoi ja minä nieleskelin kauhuissani millainen virkavirhe onkaan (taas!) tullut tehtyä.
- Tosi hyvä, että pakotit, Mira jatkoi, ja pystyin huokaisemaan helpotuksesta. Kerran näinkin päin...

Miran ja Erikin mielestä B-ruotsin koe ei ollut ihan kamala mutta riittävän haasteellinen. Molemmat kirjoittivat esseen aiheesta Viikonloppu Ruotsissa. Sanastoa ja ideoita sai mukavasti tekstiosioista, joten molemmat olivat ihan toiveikkaita esseen onnistumisen suhteen.

Erik murehti, että oli ymmärtänyt ensin kirjoitustehtävän aiheen pieleen. Hän joutui aloittamaan alusta ja siinä vaiheessa jo ehti murehtia eväiden riittävyyttä. Hyvin ne eväät ja aika kuitenkin riittivät ja yksi koe on taas takanapäin.
Perjantaina ruokatunnin aikaan nuorisotyöntekijät Pirjo ja Miki päivystivät LiLun toisen kerroksen aulassa. Miki [ mikael.lokfors@porvoo.fi ] on henkilö, joka tietää KAIKEN nuorten asummisasioista Porvoossa. Häneen kannattaa olla yhteydessä jos/kun suunnittelee omaan asuntoon muuttamista tai vaikka kimppakämpän perustamista. "Asumisen ABC" infotilaisuudet järjestetään seuraavan kerran Rastissa (Runeberginkatu 32) 3.10. ja 3.11.2013. Mene kyselemään asiantuntijoilta, miten oman kämpän hommaaminen onnistuisi helpoiten!