perjantai 26. syyskuuta 2014

Kuvista satelliittiopetuspisteessä

 LiLun kuvataideopetus järjestetään LV 2014-15 aikana POMO-talossa ja Borgå Gymnasiumin kuvataide luokassa. Tarkempi osoite POMOon on Linnankoskenkatu 20. Ylläolenvan kuvan näköisestä ovesta sisään, yhdet portaat ylöspäin ja vasemmalle. Käytävän päässä jo häämöttää ovi, jonka takaa kuvisluokka näkyy (alla oleva kuva).


Perjantaina iltapäivällä KU2-ryhmäläiset viimeistelivät töitään. Aiheena pelit. Aika monenlaisia pelejä oli tekeillä. Muunnelmia vanhoista, vanhojen pelien yhdistelmiä, ihan uusia ideoita... Joistakin tuli mieleen, että saattaisivat toimia tietokonepeleinäkin! Mukavaa oli piipahtaa seuraamassa opiskelijoiden luovan työn prosessia. Samalla sain konkreettisesti nähdä, missä se kuvisluokka oikein on, että osaan eksyneitä neuvoa uuden jakson alussa oikeaan paikkaan.
 Aika mielenkiintoisia keskusteluja käytiin siinä sivussa: mikä merkitys oppimisen prosessilla on tiedon sisäistämiselle ja sivistymiselle? Ja voikohan tulevaisuudessa tiedon siirtää suoraan aivoihin niin että 6.-vuotiaalla voisi olla lukion oppimääriä vastaavan tason tiedot hallussaan ilman opiskelua? Miksi piirtäminen ja kirjoittaminen (oikealla kynällä ja paperilla) on tärkeää oppimiselle vai onko? Tähän kysymykseen päädyimme vastaamaan, että kyllä on! Pitäisi näköjään käydä useammin juttelemassa opiskelijoiden kanssa tällaisissa "luovissa" tilanteissa: ajatuksia ja mielipiteitä löytyy!
Kaikki tässä näkyvät pelit ilmestyvät koeviikon aikana 2.kerroksen aulaan rakennettavaan näyttelyyn. Tutustukaan ihmeessä!!!