keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Viikko 39 - kokeita, ylppäreitä ja muuta hauskaa

Aloitetaan kokeista: keskiviikkona oli koeviikon toinen koepäivä. Kaksi päivää lisää tälle viikolle ja ollaan jo yli puolenvälin koeurakassa. 
Pari kakkosta oli kätevästi yhdistänyt huvin ja hyödyn. He kuuntelivat bändiharjoituksia auditoriossa ja opiskelivat samalla ruotsin kurssin kokeeseen. Opettaja oli luvannut yhden A4-paperin muistiinpanoja mukaan; enpä ole usein nähnyt näin tiiviisti kirjoitettuja kertauspapereita. Tämä toimii =)!

Keskiviikkopäivän ylppäreissä kirjoitettiin matematiikkaa. Kaikkensa antanut abityttö esitteli lähes tyhjäksi syötyä eväskoriaan, villasukkia ja pehmoista tyynyä (jota voi pitää välillä selän takana ja välillä tuolin pehmusteena). Yleisesti ottaen ensimmäiset kommentit olivat (lyhyen) matematiikan kokeen osalta myönteisiä. Ei kohtuuttoman vaikeaa! 
Kakkosen aulan kuvan avulla vielä muistutus Linnankoskipäivän puhekilpailusta. Viimeinen mahdollisuus ilmoittautua mukaan on 7.10. Mukaan mahtuu vielä!

Linnankoski (Vihtori Peltonen) oli innokas pyöräilijä. Hän pyyhälsi pitkin Askolaa, Porvoota ja muita lähikuntia kertomassa tärkeistä hankkeista, kuten Porvoon Suomalaisen Yhteiskoulun (LiLun aikaisempi nimi) ja Uusimaa-sanomalehden perustamisesta.

Samalla idealla voivat tämän päivän linnankosket ilmaista mielipiteitään: vastustaa tai kannattaa, innostaa, ottaa kantaa! Hienoja aiheita olisivat vaikkapa "Hukkakauran kitkeminen", "Ilkivaltaa Kaupunginpuistosta" tai "Uskallan puuttua kiusaamiseen!". Ilmoittaudu omalle (tai kenelle tahansa) OPOista!!


A-portaassa ja 2.krs:n aulassa on esillä tärkeitä ja ajankohtaisia asioita. Taksvärkkipäivä järjestetään lukiossamme KE 15.10. Opiskelijakunnan hallitus on viritellyt mahdollista keräyskohteista informaatiota seinälle.

Ja aulassa KU2-kurssin näyttely rakentuu! Teemana pelit. Käypä tutustumassa vaikka tähän "Askolapoli"-peliin, joka on saanut innoitusta Monopolista.

Vielä pari menovinkkiä koeviikon viimeiselle päivälle. 1.10. erinomainen Swish Birds keikkailee Porvoon Paahtimolla (klo 20-23).

Tarkemmat keikkatiedot täältä. 

Tässä bändissä on sopivasti suolaa ja sokeria, vaniljaa ja ripaus paprikaa. Kuuden taitavan muusikon yhteistyö toimii!!


Tänään huomasin, että en ole suinkaan ainoa bändin fanittaja. Aulassa törmäsin tyttöihin, jotka korva auditorion ovessa kiinni kuuntelivat harjoituksia. Vaivoin (minkä hervottomalta hihitykseltään pystyivät) he saivat kerrottua, että heidän tuttunsa soittaa bändissä. Tarjoiduin päästämään heidät sisälle kuuntelemaan treenejä, mutta se oli ihan liikaa näille groupieille! Kuka mahtaa olla tyttöjen ihailun kohde?? (Max??)

Bändit elävät kannattajistaan, joten tämä tietää hyvää.

DSC_0189 (2)
Toinen menovinkki 1.10. keskiviikolle. Porvoon Teatteri esittää näytelmän Ulvova Mylläri. Draamaryhmäläiset lähtevät teatteriin ja heidän kanssaan saavat kaikki teatterista kiinnostuneet lukiolaiset tulla mukaan ryhmälipun hinnalla. Ilmoittautuminen OPO-ilmoitustaululle viimeistään maanantaina!

Porvoon Teatteri - Ulvova mylläri.